Sektionschef till Integrationscenter

Sektionschef till Integrationscenter

Arbetsuppgifter

Som sektionschef har du budget-, personal- och arbetsmiljöansvar för verksamheten. Du leder och fördelar arbetet på arbetsplatsen med 16 medarbetare.

En viktig del i uppdraget är samverkan med såväl interna som externa aktörer, såsom socialtjänst, Migrationsverket, Arbetsförmedlingen och Länsstyrelsen. Även myndighetsutövning i form av handläggning av ekonomiskt bistånd är en viktig del av Integrationscenters uppdrag.

Du förväntas ha ett grundläggande intresse för verksamhetens målgrupp samt medverka till att skapa en effektiv och ändamålsenlig organisering som svarar mot behovet i staden.

I rollen som sektionschef kommer du att ingå i enhetens ledningsgrupp bestående av tre sektionschefer och enhetschef.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleexamen som socionom eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Vi vill även att du har flerårig erfarenhet från socialt arbete, erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation samt av myndighetsutövning. Vi ser gärna att du har tidigare chefserfarenhet som inbegriper personal-, budget- och arbetsmiljöansvar. Du bör ha kännedom om relevanta lagar och regler som omgärdar verksamhetsområdet. Allmän kunskap inom migrationsområdet, t.ex. migrationsjuridik, återsökning av statsbidrag eller erfarenhet av att arbeta med målgruppen nyanlända är meriterande. Det är fördelaktigt om du har erfarenhet av myndighetsutövning inom området ekonomiskt bistånd och etableringsersättning.

Uppdraget ställer höga krav på såväl självständigt arbete som att samverka och samarbeta med andra inom och utanför organisationen. Du behöver också kunna kommunicera obehindrat i tal och skrift på svenska.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och ser att du har en ledarprofil som betonar delegering, delaktighet och engagemang. Du har förmågan att hantera snabba förändringar i verksamhetens förutsättningar utan att tappa fokus på kärnuppdraget. Andra inslag i ledarskapet som är framgångsfaktorer i uppdraget är att du är initiativtagande samt kommunicerar på ett tydligt sätt och säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara för berörda parter.

Välkommen med din ansökan!

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Integrationscenter är en kommungemensam sektion som ansvarar för att relevant information i det initiala skedet erbjuds alla nyanlända flyktingar och invandrare. Integrationscenter fungerar som en samlad ingång till Malmö för alla nyanlända och utgör ett centralt informationscentrum, för frågor kopplade till invandringen och till angelägenheter som berör målgruppen. Informationen avser möjligheter till svenskundervisning - SFI eller annan utbildning, samhällsorientering vägar till arbete, samhällsservice, vård och hälsa, barnomsorg, barns skolgång etc. Syftet är att den enskilde ska kunna orientera sig i sin nya situation i Malmö och kunna göra aktiva egna val inför etableringen i samhälls- och arbetslivet.

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: 2020-10-01 eller enligt överenskommelse

Övrigt

Tjänsten är aktuell under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Om du sökt tjänster i Malmö stad tidigare kanske du märker att du till denna tjänst söker via ett nytt rekryteringssystem. Vi byter system för att det ska vara enklare för dig att söka våra tjänster. Om du har sökt i vårt tidigare system och vill återanvända din ansökan till denna rekrytering, kan du logga in på ditt konto i Visma Recruit och ladda ner CV och personligt brev.

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner. Maher Akob kommer lättast nås via telefon.
Mer info
Kontaktperson Maher Akob
Telefon 0709-799355
Område Malmö stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 12 juli 2020 (5 dagar kvar)