Samordnande Studie- och yrkesvägledare till Centrala elevhälsan

Samordnande Studie- och yrkesvägledare till Centrala elevhälsan

Arbetsuppgifter

Studie- och yrkesvägledningen bidrar till att ge elever kunskaper och färdigheter för att kunna fatta väl grundade beslut om framtida studie- och yrkesval. Centrala elevhälsan förstärker nu sin organisation med en samordnande studie- och yrkesvägledare till stöd för ökad likvärdighet inom verksamhetsområdet.

Som samordnande studie- och yrkesvägledare utgör du en del av Centrala elevhälsans samlade, tvärprofessionella resurs till stöd för skolorna och förvaltningen. Du ansvarar för att ge verksamhetsnära kollegor stöd i det operativa arbetet och säkerställer likvärdighet utifrån gällande styrdokument genom återkommande professionsnätverk. Du ansvarar för att samordna den snäva/individuella vägledningen och ditt arbete ska bidra till verksamhetsutveckling av studie- och yrkesvägledningen som hela skolan ansvar. Genom kunskap och nya perspektiv bistår du förvaltningen med analyser och underlag för utveckling och kvalitetssäkring av verksamhetsområdet. Inom ramen för ditt uppdrag kommer du också att ha särskilt fokus på studie och yrkesvägledning vid övergångar samt på elever med extra behov i samband med dessa. Du kommer även upprätta och tillgängliggöra rutiner och stödmaterial samt arbeta med uppdrag från förvaltningsledning och nämnd.

Uppdraget som omfattar hela förvaltningens studie- och yrkesvägledning, förutsätter ett stort intresse för utvecklingsarbete till stöd för elevers livslånga lärande och utveckling, samt systematisk samverkan med interna och externa aktörer.

Kvalifikationer

Vi söker dig med studie- och yrkesvägledarexamen motsvarande 180 hp, tidigare erfarenhet av arbete med barn och ungdomar samt tidigare arbete som SYV, gärna inom gymnasieskola. Du har digital kompetens samt goda kunskaper om gymnasieskolans styrdokument. Det är meriterande om har en god vana av att samarbeta med andra myndigheter och ingå i olika nätverk.

Som person är du flexibel och lösningsorienterad. Du har en god förmåga att skapa nya idéer, infallsvinklar, insikter och ett brett spann av lösningar på problem, samt visar förståelse för hur en fråga kan vara en del av ett större sammanhang. För att lyckas i denna roll behöver du ha en god samarbetsförmåga och ett relationellt förhållningsätt som kännetecknas av gott bemötande mot såväl elever som kollegor. Det är även viktigt att du kan leda grupp med kollegor mot gemensamt mål. Du är strukturerad och kan planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. God svenska i tal och skrift är en förutsättning för tjänsten.

Låter detta som en tjänst för dig? Varmt välkommen med din ansökan!

Om arbetsplatsen

Vill du vara en del i arbetet för en tillgänglig gymnasieskola för alla elever? I den Centrala elevhälsan arbetar flera professioner med att på olika sätt stödja, utveckla, kvalitetssäkra och samordna elevhälsoarbetet på våra gymnasieskolor. Verksamheten arbetar bland annat utifrån uppdrag från skolor, förvaltningsledning samt nämnd. Målet för verksamheten är att bidra till att undanröja hinder för våra elevers lärande och att eleverna ska må bra, utvecklas positivt utifrån sina förutsättningar i syfte att klara utbildningens mål .

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen är en av tre skolförvaltningar i Malmö stad. Vi ansvarar för utveckling och genomförande av gymnasieskola och vuxenutbildning. Idag är vi 1600 medarbetare och vi finns i hela Malmö. Vi arbetar för att ungdomar och vuxna ska nå målen för sin utbildning och bli aktiva i vårt samhälle. Vi finns för att skapa bästa möjliga förutsättningar för Malmöborna att kunna växa genom livslångt lärande.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom gymnasieskola och gymnasiesärskola. Du beställer utdraget via Polisens hemsida på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.
Mer info
Kontaktperson Agneta Fredin
Telefon 0732-015499
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Fritidspedagog
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)