Samhällstrateg inriktning folkhälsa

Samhällstrateg inriktning folkhälsa

Arbetsuppgifter

Malmö är en attraktiv stad med hög befolkningstillväxt. Stadens befolkning utgör grunden för det kommunala uppdraget. Stadskontorets avdelning för Analys och hållbarhet söker nu en samhällsstrateg som vill vara med och utveckla folkhälsoarbetet i Malmö stad. Du kommer arbeta på enheten Statistik och analys.

Rollen som samhällsstrateg innebär att arbeta med Malmös strategiska utveckling på ett övergripande plan. Din huvudsakliga arbetsuppgift blir att bidra vid uppbyggandet av ett system för epidemiologisk bevakning. Du kan även komma att ta fram kvalificerade kunskapsunderlag till Stadskontorets ledning samt till kommunstyrelsen, att ansvara för, utföra och presentera fördjupade analyser samt att bevaka relevant kunskaps- och metodutveckling. Arbetet innebär många kontakter med andra förvaltningar i staden såväl som med andra aktörer.

Tjänsten är ett föräldravikariat fram till mars 2022.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk examen i folkhälsovetenskap, statistik, statsvetenskap, samhällsvetenskap eller annan relevant inriktning samt erfarenhet av analytiskt arbete inom folkhälsovetenskap eller epidemiologi. Har du dessutom relevant forskningserfarenhet är det meriterande.

Du har tidigare erfarenhet av att ha byggt upp eller utvecklat indikatorssystem med relevans för uppdraget. Erfarenhet av visualisering av indikatorer och/eller statistik är meriterande.

Du har en god analytisk kapacitet, gillar att arbeta med varierande frågor och är bra på att pedagogiskt strukturera olika typer av framställningar. Du kommunicerar sammanhang och resultat på ett lättförståeligt sätt, skriftligt såväl som muntligt, självklart på svenska men gärna också på engelska. Du anpassar ditt arbete till nya förutsättningar och fångar upp trender och tendenser i omvärlden.

En central drivkraft för dig är att utforma verksamheten i Sveriges tredje största och snabbast växande storstad. Därför utvecklar du metoder och arbetssätt tillsammans med andra i kommunen. Du värdesätter framtagandet av sakliga och gedigna beslutsunderlag samt stimuleras av att dessa tjänar som grund för strategiska ställningstaganden kring stadens utveckling. Du lockas av att ditt arbete utgör en väsentlig utgångspunkt för kommunal planering, ekonomisk resursfördelning och konsekvensbedömningar i verksamheterna.

Vi vill gärna att du i ditt personliga brev beskriver din erfarenhet av att bygga upp eller utveckla indikatorsystem, samt din erfarenhet av analytiskt arbete inom folkhälsa eller epidemiologi.

Vi ser fram emot din ansökan!

Om arbetsplatsen

Avdelningen Analys och Hållbarhet leder, stödjer och samordnar uppföljning och analys av stadens verksamheter, Agenda 2030, jämställdhet, barnrätt, folkhälsa, antidiskriminering och trygghet. Här finns också beredning av remisser och motioner. Avdelningen är under utveckling och har fått nya utökade arbetsuppgifter som kan bidra till stadens ambitioner för ett hållbart Malmö.

Stadskontoret har, som kommunstyrelsens förvaltning, en samordnande roll i förhållande till övriga förvaltningar inom Malmö stad. Stadskontorets centrala uppgiftsområde är policy-, strategi-, och utvecklingsfrågor samt uppföljning/utvärdering.

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Information om tjänsten

Anställningsform: Vikariat, med start januari 2021 till mars 2022.
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.
Mer info
Kontaktperson Marcus Ohlström
Telefon 070-147 59 52
Område Malmö stad
Yrkesroll Ekonomi, Administration, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 29 nov 2020 (2 dagar kvar)