Samhällsplanerare med inriktning trafik

Samhällsplanerare med inriktning trafik

Arbetsuppgifter

Både Malmö stad och fastighets- och gatukontoret växer, därför har vi nu fått möjlighet att utöka trafikregleringsenheten enhet med två nya kollegor. Vi söker både dig som har god erfarenhet inom yrket och även dig som är mer ny inom området.

Trafikregleringsenheten består idag av 13 personer som arbetar med att förstärka arbetet med trafikreglerande åtgärder i en stad med hög utvecklingstakt. Tillsammans har vi en viktig roll i byggandet av det trygga och hållbara Malmö. På enheten har vi myndighetsansvar för bland annat beslut om lokala trafikföreskrifter, uppsättning av vägmärken och utmärkning av vägmarkeringar. Vid nybyggnation eller då förändringar sker i befintlig miljö gällande trafikreglerande åtgärder, såsom olika villkor för parkering, cykelöverfarter, hastighetsbegränsningar med mera, är det du som bereder ärendet inför politiska beslut. Du utövar även eget beslutsfattande enligt delegation och kommer också att hantera och besvara frågor samt ärenden från allmänheten gällande trafikreglering, via vårt kundservicesystem.

Andra viktiga arbetsuppgifter är också att kontinuerligt hålla dig uppdaterad i de regelverk som styr vårt arbete samt att delta i olika projekt och arbetsgrupper. Du kommer även få arbeta med strategiska frågor ur ett trafikregleringsperspektiv. Rollen innebär många kontakter, internt och externt, med till exempel Malmöbor, entreprenörer och andra aktörer.

Kvalifikationer

För båda tjänsterna så söker vi dig som har eftergymnasial utbildning, gärna med teknisk inriktning mot till exempel trafik- eller samhällsplanering. Alternativt annan utbildning som vi bedömer likvärdig.

För den ena tjänsten vill vi att du har erfarenhet av arbete med trafikregleringsfrågor samt har tidigare arbetat med myndighetsutövning kopplat till trafikfrågor. Du har även erfarenhet av arbete med trafikutformning och trafikplanering. Vidare vill vi att du har god kunskap om trafiklagstiftning. För den andra tjänsten är dessa arbetslivserfarenheter meriterande.

Dina personliga kompetenser är viktiga för att du ska trivas i rollen. Genom ditt engagemang, ansvarskänsla och positiva inställning skapar du ett gott arbetsklimat tillsammans med dina kollegor. För rollen krävs det att du är strukturerad och har god kommunikativ förmåga, både skriftligt och muntligt. Du kommer att arbeta mycket självständigt vilket kräver att du är ansvarsfull och engagerad. Då du i rollen kommer ha kontakt med flera olika aktörer, såsom med Malmöbor, är det viktigt att du är serviceinriktad och duktig på att möta olika typer av människor. Du ska kunna kommunicera obehindrat på svenska, i såväl tal som skrift.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om arbetsplatsen

På uppdrag av tekniska nämnden äger, utvecklar och förvaltar fastighets- och gatukontoret stadens mark. Genom en effektiv och modern organisation möjliggör vi ett gott stadsliv för Malmöborna och stadens näringsliv. Vi bygger en stad. Våra värderingar bygger på människors lika värde och vi tycker att det är viktigt med en balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du en spännande och dynamisk arbetsplats med trygghet genom kollektivavtal samt förmåner som friskvårdbidrag, flexibel arbetstid, möjlighet till semesterväxling med mera.

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Klicka här för att läsa mer om oss: https://bit.ly/34AcLcd

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 2
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.
Mer info
Kontaktperson Csaba Gyarmati
Telefon 0709-846570
Område Malmö stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 14 juni 2021 (2 dagar kvar)