Rektor till Västra skolan och Rådmansvångens skola

Rektor till Västra skolan och Rådmansvångens skola

Arbetsuppgifter

Till Västra skolans rektorsområde söker vi nu en ny rektor som motiveras av utmaningen att få två skolor att fungera som en välfungerande enhet! Västra skolan är den lilla skolan mitt på Gamla Väster där du fokuserar på att utveckla skolans framgångsfaktorer. Rådmansvångens skola är den större, relativt nyöppnade, 4-9 skolan i centrala Malmö som är under fortsatt uppbyggnad.

Som rektor över de båda skolorna arbetar du för att få dem att dra nytta av varandra och vara en tydlig väg för eleverna genom hela deras skolgång, från förskoleklass till åk. 9. Till din hjälp har du två biträdande rektorer, en på vardera skola, en administrativ chef och skolornas nästan 100 medarbetare.

Som rektor har du det övergripande ansvaret på skolenheterna. Du leder, utvecklar och organiserar arbetet i enlighet med lag/förordning och övriga styrdokument på nationell och kommunal nivå. Du ansvarar för det pedagogiska utvecklingsarbetet på skolenheterna och för skolornas mål, budget, personal och kvalitet. Vidare har du ansvar för de arbetsmiljöuppgifter du fått fördelade, inklusive uppgifter som rör elevernas arbetsmiljö.

Tillsammans med övriga chefer och ledare ingår det i ditt uppdrag att verka för ett socialt hållbart Malmö där varje elev ges likvärdiga möjligheter att nå uppställda mål. Organisationen ska präglas av lärande, där erfarenheter och kunskaper sprids och utvecklas mellan medarbetare, ledare och verksamhet.

Ditt ledarskap präglas av öppenhet och en stark vilja att skapa goda relationer i organisationen och gentemot våra samarbetspartners. Du är drivande i att skapa en kreativ och trygg arbetsmiljö för våra elever och medarbetare. Du är ambassadör och verkar för att Malmös samtliga grundskolor är attraktiva för elever och föräldrar, samt att våra arbetsplatser är kända för att ge de allra bästa förutsättningarna för det pedagogiska uppdraget och ledarskapet.

Din närmaste chef är utbildningschefen för området som skolenheten tillhör. Du ingår i områdets rektorsgrupp och träffar regelbundet dina 12 rektorskollegor i området.

Kvalifikationer

Du har en akademisk utbildning om minst 180 hp med en pedagogisk inriktning. Du har tidigare erfarenhet av rollen som rektor och har med fördel arbetat brett mot skolans alla årskurser, inklusive fritidshem. Du behöver också ha avslutat rektorsutbildningen.

Som ledare är du synlig och engagerad i verksamheterna. Du är lyhörd och bjuder in till delaktighet, men har samtidigt lätt för att fatta beslut och peka ut en tydlig riktning för verksamheterna. Skolornas resultat följer du upp genom systematiskt kvalitetsarbete. I det efterföljande uppföljningsarbetet har du lätt för att se helheter och skapar därigenom nya förutsättningar och sammanhang för utveckling.

Har du dessutom erfarenhet av att jobba med att bygga samman kulturer? Då vill vi gärna höra från dig och ta del av dina tankar kring det.

Välkommen med din ansökan!

Om arbetsplatsen

Delta i skapandet av varje elevs bästa skola - du också!

Med respekt, engagemang och kreativitet skapar grundskoleförvaltningen de bästa förutsättningarna för alla medarbetare. Vi arbetar tillsammans i vårt övergripande uppdrag med att ge alla Malmös 30 000 elever samma möjligheter att lyckas och nå goda resultat i skolan. Gör skillnad tillsammans med 5 500 kollegor och var en del av grundskoleförvaltningens positiva utveckling!

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka.

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: enligt överenskommelse

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta ovan nämnda kontaktpersoner.
Mer info
Kontaktperson Ingrid Sundström Stokbro
Telefon 070-645 20 52
Område Malmö stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Utbildning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 29 nov 2020 (5 dagar kvar)