Rektor till Universitetsholmens gymnasium

Rektor till Universitetsholmens gymnasium

Arbetsuppgifter

Vill du befinna dig mitt i uppdraget att leda en skola framåt, för att ungdomar och unga vuxna ska få förutsättningarna för att skapa sin egen framtid på det sätt de själva vill? Då har vi en tjänst för dig. Vi söker nu en trygg och engagerad rektor som tillsammans med övrig personal vill fortsätta utvecklingen av skolan. Universitetsholmens gymnasium är ett yrkesgymnasium som sätter kvalitet och yrkesstolthet i främsta fokus. Våra medarbetare har hög kompetens och sätter alltid eleven i centrum.

Ditt huvudsakliga uppdrag är att vara pedagogisk ledare. Detta innebär att du arbetar med att leda lärare, utbildning och skola. Du kommer att befinna dig mitt i den dagliga verksamheten på skolan, där du formar utvecklingen tillsammans med din ledningsgrupp, lärare och elever. Som rektor har du det övergripande ansvaret för ekonomi, kvalitet, resultat och arbetsmiljö inom skolenheten. Genom systematiskt kvalitetsarbete i form av kontinuerlig uppföljning och analys av elevernas resultat, undervisningens genomförande och lärarnas förutsättningar ansvarar du för att kvaliteten på utbildningarna vid Universitetsholmens gymnasium ligger i linje med de nationella målen. Uppdraget genomförs i dialog med utbildningschefen och med stöd av utbildningskontoret. Till din hjälp har du två biträdande rektorer, fem teamledare och en sektionschef som du genom ditt ledarskap ger förutsättningar att verka i sina uppdrag. Du skapar dessutom förutsättningar för dialog, öppenhet och samverkan med de fackliga organisationerna. Utöver skolans eget arbete så befinner du dig i en gemenskap av rektorer inom förvaltningen som tillsammans arbetar för hela utbildningsområdets utveckling och måluppfyllelse.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning och rektorsutbildning samt mångårig erfarenhet av skolledning. Du har mycket god kunskap om och förståelse för de nationella gymnasieprogrammen och introduktionsprogrammen. Även mycket goda språkkunskaper i svenska och goda språkkunskaper i engelska i tal och skrift är ett krav.

Det är meriterande om du har gymnasielärarexamen och ledarskapsutbildning. Vi tror det är en fördel om du har erfarenhet från olika skolformer och av arbete i en stor organisation. Erfarenhet av att leda chefer, av yrkesutbildningar samt relevant branschkunskap är också meriterande.

För att trivas och passa som Universitetsholmens gymnasiums nya ledare behöver du vara en resultatinriktad person som sätter höga mål för kvalitet och resultat samt har en förmåga att systematiskt följa upp dessa. Då rollen som rektor innebär planerat och långsiktigt arbete både i skolan och för hela utbildningsområdet, behöver du vara strategisk i ditt förhållningssätt och ha en utvecklingsinriktad drivkraft. Vidare är dina ekonomiska kunskaper goda och vi ser det som viktigt att du haft budgetansvar i tidigare roller. Det är en förutsättning att du har en god förmåga att skapa engagemang och involvera medarbetarna i förändrings- och utvecklingsarbete samt är lyhörd för idéer och förslag. Ditt ledarskap är tillitsbaserat och karaktäriseras av ett coachande och kommunikativt förhållningssätt. Motiveras du av att utveckla och skapa de rätta förutsättningarna för framtidens skola? Vi ser fram emot din ansökan!

Vad vi erbjuder dig

Som rektor har du ett omväxlande arbete med hög samverkan internt, där alla hjälps åt och jobbar för att eleverna ska nå målen för sin utbildning. Till din hjälp finns utbildningschef, rektorskollegor, och utbildningskontoret som stöttar dig i frågor som rör bland annat HR, ekonomi, kommunikation och kvalitet. Du ges möjlighet till kontinuerlig kompetensutveckling genom stadsövergripande program och kurser samt interna och externa samarbeten. Tillsammans med oss har du möjlighet att vara med och följa elevers utveckling i deras resa, där kunskap blandas med erfarenhet för att bilda en tid i skolan som de bär med sig resten av livet.

Om arbetsplatsen

Universitetsholmens gymnasium är en liten gymnasieskola där avstånden är korta. Med det menar vi att det är lätt att lära känna folk, alla känner alla och vi bryr oss om varandra. Skolan har ca 550 elever inom el och energi-, VVS och fastighets- och vård och omsorgsprogrammet. I vår organisation ingår även Malmö Lärlingscenter, med Malmö stads alla gymnasiala lärlingsutbildningar. Våra lärare har hög kompetens, är duktiga på att stödja elevers lärande, och sätter alltid eleven i centrum. Alla våra yrkesutbildningar är certifierade av respektive bransch. Vi har en god studiemiljö på skolan med nyrenoverade moderna verkstäder och vårdrum som liknar de som finns i arbetslivet. Vi har blivit utsedda till Sveriges bästa yrkesskola 2017 inom VVS och fastighet samt el och energi av branschorganisationen Installatörsföretagen.

Vill du veta mer om oss? Besök vår hemsida: universitetsholmensgymnasium.malmo.se

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen är en av tre skolförvaltningar i Malmö stad. Vi ansvarar för utveckling och genomförande av gymnasieskola och vuxenutbildning. Idag är vi 1600 medarbetare och vi finns i hela Malmö. Vi arbetar för att ungdomar och vuxna ska nå målen för sin utbildning och bli aktiva i vårt samhälle.

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?
Mer info
Kontaktperson Niklas Anderberg
Telefon 0733-650 831
Område Malmö stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 10 mars 2021 (9 dagar kvar)