Rörsjö fritidsgård söker vikarierande fritidsledare!

Rörsjö fritidsgård söker vikarierande fritidsledare!

Arbetsuppgifter

Just nu söker Rörsjö fritidsgård en fritidsledare till ett vikariat som sträcker sig cirka 10 månader. Du kommer att bli anställd på fritidsgårdsenheten med placering på Rörsjö fritidsgård.

Tillsammans med ungdomar och arbetslag planerar och genomför du fritidsverksamhet med ett speciellt fokus på öppen verksamhet, gruppverksamhet och uppsökande verksamhet. Du möter ungdomar utifrån ett coachande förhållningsätt i syfte att stötta deras idéer och projekt samt guida dem till en meningsfull fritid och ett rikt kulturliv. Du får också möjlighet att verka för att stärka ungas inflytande och samhällsengagemang.

Inom fritidsgårdsavdelningen samarbetar du även med andra mötesplatser och fritidsgårdar vid både stora och små arrangemang samt vid lovverksamhet. Samverkan med andra aktörer såsom kommunala verksamheter och civilsamhället är en viktig del av uppdraget.

Ditt schema innefattar regelbunden dag-, kvälls- och helgtjänstgöring. Vissa tider sker arbete utanför din ordinarie arbetsplats.

Kvalifikationer

Du som söker har en gymnasial utbildning, med inriktning barn- och fritidsprogram eller annan pedagogisk utbildning som arbetsgivaren bedömer som lämplig, då i kombination av arbete med fritidsgårdens målgrupp. Vi ser att du har tidigare erfarenhet av arbete med fritidsgårdens målgrupp. Vi ser det som en fördel om du har kunskaper inom normkritik, jämställdhet och delaktighet. Goda kunskaper i svenska språket är ett krav. B-körkort för manuellt växlad bil ser vi som meriterande.

Vi söker dig som är positiv, kreativ och lösningsorienterad. Vidare är du engagerad och relationsskapande samt har förmåga att ta kontakt med ungdomar på ett enkelt och naturligt sätt. Du trivs med att arbeta i en miljö som präglas av variation och du brinner för att stötta och uppmuntra unga och deras idéer. Du är dessutom strukturerad och har förmågan att organisera saker såväl ensam som tillsammans med kollegor och målgruppen. Din samarbetsförmåga är god och du trivs med samarbete, både i den egna arbetsgruppen och med externa kontakter. Som person är du pedagogisk och bemöter ungdomar på ett professionellt sätt.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Om arbetsplatsen

Arbetsplatsen - Fritidsgårdsenheten

I fritidsförvaltningens fritidsgårdenhet drivs 19 stycken fritidsgårdar runt om i staden med verksamhet riktad till målgruppen 12-18 år. Fritidsgårdarna ska erbjuda en meningsfull fritid för unga i området och bidra till att ge barn och unga en framtidstro och förutsättningar att göra positiva livsval. Fritidsgårdsavdelningen befinner sig de kommande åren i en stark utvecklingsfas med målet att skapa Sveriges bästa fritidsgårdar.

Under fritidsgårdsenheten drivs bland annat Rörsjö fritidsgård. Februari 2020 slogs portarna upp till våra helt nyrenoverade lokaler som lockar ungdomar från Malmös alla hörn. Verksamheten erbjuder ett stort antal aktiviteter som till exempel matlagning, temakvällar, gruppverksamheter och kreativ verksamhet. Till fritidsgården söker vi nu en fritidsledare som har ett genuint intresse för arbete med barn och unga som kommer att arbeta i en verksamhet där det finns stora förutsättningar att utvecklas både som person och fritidsledare.

Fritidsförvaltningen

Tycker du att det är viktigt med en meningsfull fritid? Vill du jobba med något som gör skillnad? I så fall välkommen att söka jobb hos oss på Fritidsförvaltningen. Vår verksamhet omfattar stadens fritidsgårdar, drift av idrotts- och fritidsanläggningar, genomförande av små och stora evenemang och inte minst stöd och service till stadens föreningsliv. På fritidsförvaltningen jobbar vi alla tillsammans för att göra skillnad för Malmöborna och vår yttersta ambition är att alla Malmöbor ska ha möjlighet till en meningsfull fritid.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform:Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: enligt överenskommelse.

Övrigt

Då medarbetare på fritidsgårdsavdelningen kommer i kontakt med barn och unga kommer ett utdrag ur belastningsregistret att behöva visas upp om det är aktuellt med anställning.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.
Mer info
Kontaktperson Mirella Traboulsi
Telefon 0708-612079
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Fritidspedagog
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 26 maj 2022 (3 dagar kvar)