Omsorgspedagog LSS-bostäder inom Enhet 2

Omsorgspedagog LSS-bostäder inom Enhet 2

Arbetsuppgifter

I din roll som omsorgspedagog ger du pedagogisk och vardagsnära handledning till dina kollegor i arbetet med brukarna utifrån LSS-lagen samt Malmö Stads LSS-plan och insatsen bostad med särskild service enligt 9 § 9 LSS.

I samråd med sektionschefen ansvarar du för att leda det pedagogiska arbetet. Du ska initiera, driva, utveckla och samordna pedagogiska frågor i teamet och personalgruppen. Delta aktivt i förändringsarbeten och ständigt arbeta lösningsfokuserat för brukarnas bästa. Du arbetar även med pedagogiska frågor i hela enheten och ingår i ett nätverk med enhetens andra omsorgspedagoger.

Du ansvarar för implementeringen av de metoder som beslutats att verksamheten skall använda i arbetet med brukarna, följer upp tillämpningen av beslutade metoder samt följer upp och utvärderar resultaten som uppnåtts.

Du ska säkerställa att genomförandeplaner och övrig dokumentation kring brukaren är av god kvalitet. Vidare ska du söka kunskap och hålla dig uppdaterad kring metoder och arbetssätt som används inom LSS-området i överensstämmelse med vetenskap och beprövad erfarenhet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har examen från adekvat pedagogisk, beteendevetenskaplig eller annan för yrket relevant utbildning på högskolenivå motsvarande minst 180hp. Du ska kunna uppvisa godkänt slutbetyg innan anställning kan beslutas.

Du har minst ett års erfarenhet av arbete inom LSS-verksamhet och goda kunskaper om LSS-området och funktionsnedsättningar. Du har erfarenhet av brukare med utmanande beteende och kunskap om tydliggörande pedagogik och lågaffektivt bemötande.

Det förutsätts i rollen som omsorgspedagog att du har förmåga att arbeta såväl i grupp som självständigt och att du kan ta egna initiativ. Det förväntas att du har ett helhetstänk, en problemlösande analytisk förmåga samt att du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift. Du har en god datorvana och är van vid dokumentation.

Erfarenhet av ledarroll eller arbete med att leda är meriterande.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

B-körkort är meriterande.

Om arbetsplatsen

Enhet 2 har sina verksamheter i ett område som geografiskt omfattar Limhamn, Bunkeflostrand och Tygelsjö. Vi som arbetar inom enhet 2 är en entusiastisk arbetsgrupp med höga ambitioner. Vårt arbete genomsyras av brukarfokus och tillika ett arbete som främjar en god arbetsmiljö.

Verksamheten vi nu rekryterar till riktar sig till brukare inom PK 1. Arbetet utgår ifrån individen där varje boende får det stöd och den service som efterfrågas.

Som omsorgspedagog förväntas du arbeta efter en tydligt framtagen pedagogisk struktur genom ett teambaserat arbetssätt. Strukturen bygger på definierade roller för varje medarbetare inom LSS-boendet där du tillsammans med sektionschefen har en central roll. Som omsorgspedagog i den pedagogiska strukturen har du merparten av din arbetstid förlagd måndag-fredag och ingår inte i verksamhetens löpande schema. Ditt arbetsområde kan omfatta tjänstgöring på mer än ett LSS-boende.

I funktionsstödsförvaltningen arbetar drygt 2400 medarbetare med att tillsammans skapa och utveckla ännu bättre stöd och service till personer med funktionsnedsättning. Våra verksamheter finns inom LSS, socialpsykiatri, personlig assistans, ledsagare och avlösare. Även svårt sjuka barn som vårdas i hemmet ingår i vårt uppdrag. Vi arbetar för allas rätt till god hälsa, möjlighet till arbete och sysselsättning och att kunna delta i samhället utifrån sina förutsättningar. Var med och skapa ett meningsfullt och gott liv för Malmöbor med psykisk, intellektuell eller fysisk funktionsnedsättning!

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidare
Omfattning: 100%
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överensskommelse

Provanställning under 6 månader kan komma att tillämpas-

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Befattningen ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver tas i anspråk av i kommunen redan anställd personal. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om specifika jobb besvaras av kontaktpersonen som anges i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Per Hansson
Telefon 073-3878418
Område Malmö stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 1 dec 2020 (7 dagar kvar)