Nattpersonal till Enebackens barn- och familjeinstitution

Nattpersonal till Enebackens barn- och familjeinstitution

Arbetsuppgifter

Att utifrån uppdrag av placerade socialtjänst bistå i institutionens arbete med utredning av föräldraförmåga med barnets behov i fokus. Institutionens målgrupp är familjer med barn i åldern 0-12 år. Akuta familjeplaceringar förekommer i verksamheten.

Familjerna bor på institutionen under utredningstiden och tjänsten avser arbete nattetid, vaken nattjänstgöring. Att familjen bor på avdelningen möjliggör ett helhetsperspektiv på familjers samspel och behov i omsorgssituationer. Arbetet vilar på en miljöterapeutisk och anknytningsteoretisk grund.

Arbetsuppgifterna inkluderar:
  • Förekommande nattarbete med boendefamiljer utifrån uppdrag, barnens behov och föräldrars förmåga enligt genomförandeplan
  • Samarbete med övrig personal samt i förekommande fall med socialtjänst eller social jour
  • Administrativt arbete, t.ex. beställningar, uppdatering av information, etc.
  • Dokumentation, t.ex. journalföring
  • Praktiska sysslor, t.ex. tvätt och städ
Schemalagd arbetstid, vaket nattarbete på vardagar och helger.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen eller likvärdig utbildning och tidigare erfarenhet av socialt arbete med barn och/eller familjer. Det är meriterande med erfarenhet av nattarbete.

Erfarenhet av arbete på socialtjänst eller utredning/behandling på institution gällande barn och familjer liksom nattarbete på institution för barn och/eller familjer är meriterande. Även pedagogisk utbildning eller erfarenhet, förtrogenhet med lösningsfokus samt kunskap om anknytningsteori är meriterande för tjänsten.

Arbetsuppgifterna ställer stora krav på såväl självständighet i arbetet som god samarbetsförmåga. I din roll är du engagerad och delaktig i verksamhetens mål, tydlig i din kommunikation och har ett gott bemötande. Lyhördhet och god förmåga att lyssna in familjernas, verksamhetens och uppdragsgivares behov är nödvändiga egenskaper och att du utifrån dessa kan utveckla arbetet.

Arbetet kräver svenska obehindrat i tal och skrift. Kunskaper i andra språk samt B-körkort är meriterande.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Om arbetsplatsen

Enebackens barn- och familjeinstition är en kommunövergripande barn och familjeinstitution med sammanlagt 24 platser. Verksamheten arbetar på uppdrag av och i samverkan med socialtjänsten. Enebackens uppdrag är att ta emot och möta behovet av utrednings och behandlingsplaceringar av barn 0-12 år och deras föräldrar. Upptagningsområdet för verksamheten är företrädesvis Malmö Stad. Verksamheten är en dygnet-runt institution med möjlighet till akuta placeringar i två av utredningshusen.

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Vikariat 6 mån
Omfattning: Heltid/deltid
Antal tjänster: 1 tjänst heltid , 1 tjänst deltid 50 %
Tillträde: September 2022 eller enligt överenskommelse

Övrigt

Vid en eventuell intervju vill vi att du tar med dig examensbevis samt kontaktuppgifter till två referenspersoner. Sökande som erbjuds anställning är skyldig att lämna utdrag ur belastningsregister och visa id-handling (pass eller nationellt id-kort).

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.
Mer info
Kontaktperson Madeleine Wiik
Telefon 0733-762636
Område Malmö stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Vikariat
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 29 maj 2022 (12 dagar kvar)