Modersmålslärare till språkcentralen

Modersmålslärare till språkcentralen

Arbetsuppgifter

Vill du jobba i en mångkulturell miljö och som lärare vara brobyggare mellan olika kulturer? Språkcentralen är en del av grundskoleförvaltningen i Malmö stad och vi söker nu modersmålslärare i ett flertal olika språk.
Som modersmålslärare arbetar du med modersmålsundervisning i årskurs 1 - 9 och på gymnasiet. Du har studiehandledning på elevens modersmål i skolans olika ämnen. Undervisningen sker på grundskolor och gymnasieskolor i Malmö stad.

Du ska kunna motivera och entusiasmera eleverna. Du arbetar aktivt för elevernas utveckling, så att de når kunskapsmålen. Du ger dina elever ett sammanhang under skoldagen och bidrar till elevernas integration. Du är bra på att skapa goda relationer med såväl elever, vårdnadshavare som personal på skolorna.

Du använder dig av digitala hjälpmedel och pedagogiska verktyg i undervisningen. Du ingår i arbetsgrupper där du tillsammans med dina kollegor arbetar för att utveckla undervisningen.

Just nu söker vi modersmålslärare i följande språk fördelat på omfattningen:

albanska - 3 tjänster 100%, 1 tjänst 50% armeniska - 1 tjänst 25% bengali - 1 tjänst 100%, 1 tjänst 50%
bulgariska - 1 tjänst 35 %
dari - 3 tjänster 100%
engelska - 5 tjänster 100%
franska - 2 tjänster 100%
färöiska - 1 tjänst 10 %
hindi - 1 tjänst 30 %
igbo - 1 tjänst 10 %
indonesiska - 1 tjänst 10 %
isländska - 1 tjänst 30 %
italienska - 1 tjänst 100%
japanska - 1 tjänst 30%
jiddisch - 1 tjänst 10 %
kurdiska kumr - 2 tjänster 100%
lettiska - 1 tjänst 15%
litauiska - 1 tjänst 50 %
makedonska - 1 tjänst 40%
mandinka - 1 tjänst 10%
norska - 1 tjänst 25%
pashto - 5 tjänster 100%
persiska - 1 tjänst 100%, 1 tjänst 20%
punjabi - 1 tjänst 10%
ryska - 1 tjänst 50%
serbiska - 3 tjänster 100%
somaliska - 5 tjänster 100%, 1 tjänst 50% spanska - 1 tjänst 60% tamil - 1 tjänst 10%
tigrinja - 1 tjänst 100%
tyska - 1 tjänst 25%
urdu - 11 tjänster 100%, 1 tjänst 50%
vietnamesiska - 1 tjänst 100%
wolof - 1 tjänst 20%

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en svensk eller utländsk lärarexamen alternativt en utländsk akademisk examen. Du har goda kunskaper i svenska språket, minst motsvarande gymnasiets svenska 2. För att bli aktuell för tjänsten krävs mycket goda kunskaper muntligt och skriftligt i modersmålet. Du har ett nutida språk och följer den språkliga utvecklingen i modersmålet. Du har även tidigare erfarenhet av läraryrket i Sverige eller utomlands. Det är meriterande om du har arbetat just som modersmålslärare tidigare. Det är också meriterande om du har kunskaper i Google Apps, Drive och Google Classroom.

För tillsvidaretjänster gäller krav på svensk lärarexamen alternativt utländsk lärarexamen som av Högskoleverket bedömts som likvärdig med svensk och kompletterats med didaktiskt-metodiska studier på högskolenivå i Sverige.

Du har god insikt och kunskap i skolans styrdokument och tillämpar dem i det dagliga arbetet. Arbetet som modersmålslärare kräver god didaktisk och pedagogisk förmåga. Du kan leda och organisera arbetet för att skapa studiero och god lärandemiljö för eleverna.

Välkommen med din ansökan!

Om arbetsplatsen

På Modersmålsenheten arbetar ca 250 lärare som undervisar 15 000 elever i 50 språk. Vi ger våra lärare möjligheter för kompetensutveckling inom bland annat IT-pedagogik, studiehandledning och språkutveckling och har samarbete med Malmö Universitet och Lunds Universitet. Vi arrangerar kurser och arbetar med bedömningsstödet, Språket lyfter.

Modersmålsenhetens verksamhet omfattar studiehandledning på modersmålet till nyanlända och modersmålsundervisning.

Grundskoleförvaltningen - stadens största förvaltning med 77 skolor, 6400 medarbetare och 34500 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans - varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning och visstid
Omfattning: Heltid och Deltid
Antal tjänster: 70
Tillträde: From HT-22

Vi intervjuar kanididater löpande.

Övrigt

Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.
Mer info
Kontaktperson Suzanne Hörle
Telefon 040-310000
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Fritidspedagog
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 22 maj 2022 (3 dagar kvar)