Modersmålslärare i arabiska till Kommunikationsskolan

Modersmålslärare i arabiska till Kommunikationsskolan

Arbetsuppgifter

Som modersmålslärare på Kommunikationsskolan arbetar du med undervisning i modersmålsundervisning i åk 1-9. I uppdraget ingår att motivera och entusiasmera eleverna samt att aktivt arbeta för elevernas utveckling så att de når kunskapsmålen enligt kursplanen för modersmål. Du hittar strategier för att nå varje elev och stärka denne i såväl kunskapsutveckling som personlig utveckling samt bidrar till elevernas integration och sammanhang under skoldagen. Du kommer ingå i ett arbetslag och arbeta tillsammans med kollegor för att utveckla undervisningen.

På Kommunikationsskolan organiserar vi modersmålsundervisningen så att ämnet ligger i schemat under ordinarie skoldag. Du undervisar eleverna årskursvis och har ca fem elever i varje grupp. Du kommer också att arbeta med elevens val.

Kvalifikationer

Du som söker har lärarlegitimation med behörighet att undervisa i arabiska samt har du erfarenhet av arbete som modersmålslärare och/eller lärare. Har du utländsk lärarutbildning/lärarbehörighet ser vi det som meriterande. Utbildning i matematik samt utbildning i läs- och skrivinlärning är meriterande. Vi ser det som meriterande om du har minst tre års erfarenhet av arbete i svensk grundskola. Vidare är det meriterande om du har erfarenhet av arbete elever med språkstörning samt erfarenhet av arbete med elever med npf.

Rollen som modersmålslärare på Kommunikationsskolan ställer krav på att du har goda kunskaper i det svenska språket, minst motsvarande gymnasiets Svenska 3. Utifrån elevernas funktionsvariation är det viktigt att din svenska är tydlig i både tal och skrift. Du har nutida språkbruk och följer den språkliga utvecklingen i modersmålet. Vidare har du god insikt och kunskap i skolans styrdokument och kan tillämpa dem i det dagliga arbetet. Du har god kännedom om digitala hjälpmedel och pedagogiska verktyg samt goda kunskaper om lågaffektivt bemötande.

Välkommen med din ansökan!

Om arbetsplatsen

Modersmålslärare på Kommunikationsskolan arbetar med undervisning i modersmålsundervisning i åk 1-9. I uppdraget ingår att motivera och entusiasmera eleverna samt att aktivt arbeta för elevernas utveckling så att de når kunskapsmålen enligt kursplanen för modersmål. Modersmålsläraren hittar strategier för att nå varje elev och stärka denne i såväl kunskapsutveckling som personlig utveckling. Modersmålsläraren bidrar till elevernas integration och sammanhang under skoldagen. Modersmålsläraren ingår i ett arbetslag och arbetar tillsammans med kollegor för att utveckla undervisningen. På Kommunikationsskolan organiserar vi modersmålsundervisningen så att ämnet ligger i schemat under ordinarie skoldag. Du undervisar eleverna årskursvis och har ca fem elever i varje grupp. Du kommer också att arbeta med elevens val.

Grundskoleförvaltningen - stadens största förvaltning med 80 skolor, 6200 medarbetare och 33 900 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans- varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: 60%
Antal tjänster: 1
Tillträde: 210810

Övrigt

Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på https://polisen.se/tjanster-tillstand/blanketter/. Blanketten finns i kategorin Belastningsregistret och heter Skola, förskola eller barnomsorg - Belastningsregistret.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nedan nämnda kontaktpersoner.
Mer info
Kontaktperson Karin Alvehus
Telefon 0733-026615
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Fritidspedagog
Typ av anställning Deltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 21 apr 2021 (4 dagar kvar)