Miljöinspektör

Miljöinspektör

Arbetsuppgifter

Miljöförvaltningen söker nu två miljöinspektörer (vikariat på ca 10 månader) till enheten för trygghet och samordnad tillsyn. Dessa miljöinspektörer ska arbeta med tillsyn för att kontrollera miljöbalkens efterlevnad.

Den ena tjänsten är inriktad mot tillsyn av oregistrerade miljöfarliga verksamheter, olagliga läkemedel samt kemiska, elektroniska och kosmetiska produkter. Den andra tjänsten är inriktad mot tillsyn över olovliga boenden, samlingslokaler och hygieniska behandlingslokaler.

En stor del av arbetet går ut på att arbeta uppsökande och utreda inkomna tips. I arbetsuppgifterna ingår att samordna och samarbeta med andra myndigheter, när det ger väsentligt mervärde för en eller flera av de deltagande.

Som miljöinspektör på enheten för trygghet och samordnad tillsyn arbetar du förebyggande i rådgivande och samverkande uppdrag, såväl externa som interna. I din roll som myndighetsutövare är du även kravställande och beslutsfattande.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleexamen motsvarande fil. kand, 180 högskolepoäng, till exempel miljöinspektörsutbildning eller annan relevant högskoleutbildning inom till exempel naturvetenskap eller juridik.

Det är meriterande med erfarenhet från tillsynsarbete enligt miljöbalken. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta i en offentlig organisation. Om du har B-körkort är det ett plus.

För att du ska lyckas och trivas i rollen behöver du vara trygg i myndighetsrollen och våga fatta svåra beslut och förmedla dessa på ett ödmjukt, enkelt och tydligt sätt. Du ska ha lätt för att samarbeta och se samagerande mellan myndigheter som en självklarhet.

Vi söker dig som har ett stort engagemang i miljö- och hälsoskyddsfrågor och precis som vi har visionen om en hållbar stad. Du kan arbeta självständigt och ta ansvar för din uppgift och har god samarbetsförmåga. Du har god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl, både i tal och skrift, på svenska och engelska. Ytterligare språkkunskaper är meriterande. Vi förutsätter att du har god datorvana.

Om arbetsplatsen

Enheten för trygghet och samordnad tillsyn är en av tre enheter på avdelningen för livsmedelskontroll. Enheten arbetar med uppdraget "Tryggare Malmö" som är ett samarbete mellan miljöförvaltningen och andra förvaltningar i Malmö stad. Tillsynen genomförs tillsammans med Räddningstjänsten Syd, Polisen, Skatteverket, Arbetsmiljöverket och Kronofogden.

Enhetens uppdrag är att utföra tillsyn och kontroll som leder till positiva effekter för tryggheten i samhället. Läs mer om arbetet som gjorts inom "Tryggare Malmö" 2017-2019: https://malmo.se/tryggaremalmo

Miljöförvaltningen leder och samordnar Malmö stads miljöarbete. Genom tillsyn och kontroll enligt miljöbalken och livsmedelslagen arbetar vi för en säker miljö som inte är skadlig för människors hälsa. Vi tillvaratar miljöintressena i samhällsplaneringen, samordnar Malmö stads miljöprogram och driver arbete för hållbar utveckling i kommunen. Vi ansvarar för kommunens konsumentvägledning, energi- och klimatrådgivning samt arbete med Fairtrade City. Med tillsyn, rådgivning och strategiskt miljöarbete arbetar vi för att Malmö ska bli en hållbar stad.

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Information om tjänsten

Anställningsform:Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 2
Tillträde: Snarast, enligt ök

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

Läs mer: Läs mer om Miljöförvaltningen i Malmö

Vill du veta var vi finns? Se arbetsplatsen på karta här.

Normalarbetstid 08.00-16.30, med flexibel arbetstid, när verksamheten tillåter. Kvälls- och helgstjänstgöring kan förekomma.
Mer info
Kontaktperson Caroline Tandefelt
Telefon 040-34 20 44
Område Malmö stad
Yrkesroll Miljö & Djurvård, Miljö, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 4 okt 2020 (6 dagar kvar)