Miljöinspektör till enheten för kemi och industri

Miljöinspektör till enheten för kemi och industri

Arbetsuppgifter

Som miljöinspektör utför du tillsyn enligt miljöbalken i syfte att skapa ett hållbart samhälle för nuvarande och kommande generationer. Ditt uppdrag omfattar kravställande och beslutsfattande i din roll som myndighetsutövare. Du kommer att arbeta förebyggande med rådgivande och samverkande uppdrag både externt och internt. I tjänsten som miljöinspektör kan du få arbeta inom alla tillsynsområden, såväl inom enhetens som inom avdelningen.

Enheten ansvarar för bland annat tillsyn av industriverksamheter (A-, B-, C- och U-verksamheter), receptfria läkemedel och jordbruk. Vi hanterar även anmälningsprocesser, anmälningar om bekämpningsmedel samt PCB-saneringar med mera. Vidare avhandlas sakfrågor, bedömningar, samsyn och kvalité inom enhetens tillsynsområden. Även hantering av remisser gällande stadsplanering är sådant som kan ingå i arbetsuppgifterna på enheten.

Tillsynen verkar för att utsläpp till luft och vatten ska minimeras. Kontroll och bedömningar sker även kring buller, avfallshantering och hantering av kemikalier.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en examen som miljö-och hälsoskyddsinspektör eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant.

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet från liknande arbetsuppgifter. Du uttrycker dig väl, i såväl tal som skrift. Det är ett krav att du har B-körkort.

Vi söker dig som har en hög social kompetens och en mycket god kommunikativ förmåga. Du är van vid att arbeta både självständigt och i team. Arbetet innebär många samarbetskontakter med andra aktörer och förvaltningar och du behöver därför kunna bemöta och samarbeta med dessa på ett anpassat och professionellt sätt.

Om arbetsplatsen

Miljöförvaltningen leder och samordnar Malmö stads miljöarbete. Genom tillsyn och kontroll enligt miljöbalken och livsmedelslagen arbetar vi för en säker miljö som inte är skadlig för människors hälsa. Vi tillvaratar miljöintressena i samhällsplaneringen, samordnar Malmö stads miljöprogram och driver arbete för hållbar utveckling i kommunen. Vi ansvarar för kommunens konsumentvägledning, energi- och klimatrådgivning samt arbete med Fairtrade City. Med tillsyn, rådgivning och strategiskt miljöarbete arbetar vi för att Malmö ska bli en hållbar stad.

Avdelningen för miljö- och hälsoskydd ansvarar för tillsyn enligt miljöbalken. Tillsynen omfattar bland annat bostäder, skolor, industrier och förorenad mark. I avdelningens arbete ingår handläggning av tillståndsansökningar och anmälningsärenden samt besvarande av remisser, till exempel i samband med förändring av miljölagstiftning. Avdelningens fokus är ett förebyggande arbetssätt där vi samverkar såväl inom förvaltningen som inom Malmö stad. Avdelningen består av fem enheter; bostadstillsyn, hälsa och omgivning, kemi och industri, avfall och vatten samt förorenade områden.

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1 tillsvidaretjänst samt 1 vikariat på ca 11 månader.
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

Annonsen gäller en tillsvidaretjänst samt en visstidsanställing, ett vikariat på ca 11 månader med eventuell möjlighet till förlängning. Förutsättningarna kan komma att förändras under rekryteringens gång.

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan, utan gör det redan idag!

Läs mer: Läs mer om Miljöförvaltningen i Malmö stad

Vill du veta var vi finns? Se arbetsplatsen på karta här
Mer info
Kontaktperson Lillian Fagerhus
Telefon 040-342126
Område Malmö stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 24 maj 2021 (13 dagar kvar)