Miljöinspektör till enheten för förorenade områden

Miljöinspektör till enheten för förorenade områden

Arbetsbeskrivning

Har du ett stort intresse för markmiljöfrågor? Vill du vara med och bidra med din erfarenhet för att skapa ett hållbart Malmö? Till enheten för förorenade områden söker vi nu en ny medarbetare som vill vara med och göra skillnad.

Som handläggare på enheten för förorenade områden utför du tillsyn enligt miljöbalken i syfte att skapa ett hållbart samhälle för nuvarande och kommande generationer. Uppdraget inom förorenade områden innebär att arbeta med tillsyn av förorenade områden och byggnader. Arbetet omfattar handläggning av anmälningar, granskning och bedömning av rapporter, historiska inventeringar, provtagningsplaner, riskbedömningar, riskvärderingar, åtgärdsutredningar, slutrapporter, kontrollprogram med mera. Du kommer i din roll att bli involverad i Malmö stads större infrakstrukturprojekt tillsammans med andra kollegor inom miljöförvaltningen och övriga förvaltningar inom stadsutveckling.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av arbete med frågor gällande förorenade områden, antingen i rollen som miljöinspektör, miljöhandläggare eller konsult.

Vidare så söker vid dig som har en naturvetenskaplig eller teknisk högskoleexamen inom tex miljö, geovetenskap, markkemi eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer som lämplig.

Du har ett stort engagemang i miljömiljöfrågor och precis som vi en vision om en hållbar stad. Tjänsten kräver god samarbetsförmåga samt att du ser helheten och tar hänsyn till det större perspektivet. Du är en drivande person som kan arbeta självständigt och ta ansvar för din uppgift. Du har god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i såväl tal som skrift. Vi ser gärna att du har B-körkort.

Om arbetsplatsen

Miljöförvaltningen leder och samordnar Malmö stads klimat- och miljöarbete. Genom tillsyn och kontroll enligt miljöbalken och livsmedelslagen arbetar vi för en säker miljö som inte är skadlig för människors hälsa. Vi tillvaratar miljöintressena i samhällsplaneringen, ansvarar för kommunens energi- och klimatrådgivning samt arbetet med Fairtrade City. Med tillsyn, rådgivning och strategiskt miljöarbete arbetar vi för att Malmö ska bli en hållbar stad.

Avdelningen för miljö- och hälsoskydd ansvarar för tillsyn enligt miljöbalken. Tillsynen omfattar bland annat bostäder, skolor, industrier och förorenad mark. I avdelningens arbete ingår handläggning av tillståndsansökningar och anmälningsärenden samt besvarande av remisser, till exempel i samband med förändring av miljölagstiftning. Avdelningens fokus är ett förebyggande arbetssätt där vi samverkar såväl inom förvaltningen som inom Malmö stad. Avdelningen består av fem enheter; bostad, hälsa och omgivning, kemi och industri, avfall och vatten samt förorenade områden.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Tillträde enligt ök.

Denna annons gäller en (1) tillsvidareanställning. Förutsättningarna kan komma att förändras under rekryteringens gång.

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att göra ett bra jobb och trivas hos på miljöförvaltningen behöver du stå bakom vår värdegrund i Malmö stad: att möta varje människa med förståelse och respekt, ha stort engagemang och mod att påverka och att använda din kreativitet för att skapa förbättringar.

Läs mer om vårt klimat- och miljöarbete: https://malmo.se/miljo

Läs mer om miljöförvaltningen: https://malmo.se/miljoforvaltningen

Några av medarbetarna i Malmö stad: https://malmo.se/Jobb.html#VijobbariMalmostad

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval, så vänta inte med att skicka in din ansökan utan gör det redan idag!
Mer info
Kontaktperson Nicklas Lindgren
Telefon 040-342151
Område Malmö stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 25 maj 2022 (4 dagar kvar)