Masten 2 söker bibliotekarie

Masten 2 söker bibliotekarie

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en bibliotekarie med fokus vuxna men med stark samverkan och samarbete kring en del arbetsuppgifter med barnbibliotekarien då barnfokus och barnrätt framöver ska ta ännu större plats i verksamheten. Ditt uppdrag blir att planera och genomföra läsfrämjande aktiviteter, arbeta med brukarinvolvering samt sedvanliga bibliotekarieuppgifter såsom bemanning av biblioteket, inköp av medier, planering och genomförande av arrangemang, informations- och kulturförmedling, marknadsföring m.m. Rutinuppgifter och avancerade uppgifter för drift och utveckling av hela biblioteket tillsammans med övrig personal.

Du kommer att vara en aktiv del av att utveckla arbetet med Meröppet på bibliotek, ansvara för meröppetsystemet. IT/teknik, arrangemang riktade till vuxna, lokalutlån och externa arrangemang, marknadsföring via webb och sociala medier. Statistikarbete.

Du kommer vidare att arbeta med brukardelaktighet med huvudfokus vuxna.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och att kunna ha nära samarbete med kollegor och stort ansvarstagande för hela verksamheten då arbetsgruppen är liten och verksamheten omfattande.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är bra på att bemöta och kommunicera med människor i allmänhet. Du har intresse för att arbeta med utveckling av bibliotekstjänster. Du är bra på att arbete i en kontext med nära samarbete med kollegor och stort ansvarstagande för hela verksamheten då arbetsgruppen är liten och verksamheten omfattande.

Du ska ha:
  • Examen från biblioteks- och informationskunskapsutbildning (minst 180 hp)
  • Erfarenhet av biblioteksarbete.
  • Goda kunskap i svenska och engelska i skrift och tal.
Det är meriterande om du har:
  • Utbildning kring brukardelaktighet
  • Erfarenhet av arbete med verksamhetsutveckling.
  • Erfarenhet av utveckling av bibliotekstjänster.
  • Vana att prata och framträda inför grupper.
  • Kunskaper i arabiska, BKS och närliggande språk, eller något annat av Malmös stora språk.
  • God förankring/kontaktnät i närområdet.
  • Bra kännedom om litteratur för vuxna.
Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

I och med att arbetsuppgifterna innebär kontakt med barn och unga kommer arbetsgivaren kräva utdrag ur belastningsregistret.

Om arbetsplatsen

Masten 2 är ett av Malmös områdesbibliotek, ett modernt bibliotek i Västra Hamnen med meröppetfunktion som komplement till de bemannade öppettiderna. Bibliotekets placering är central vid ett torg och butiker och ett område med bara nybyggnation och stark inflyttning. I området finns många skolor och förskolor och biblioteket erbjuder programverksamhet för både barn och vuxna och har ett väl upparbetat samarbete i närområdet med föreningar, institutioner och besökare. På Masten 2 arbetar 3 personer.

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Information om tjänsten

Anställningsform:Tidsbegränsad anställning
Anställingstid: Till och med 201231
Arbetstider: 30 timmar/vecka. Schema. Kvällstjänstgöring ingår. Flexibel arbetstid tillämpas.
Omfattning:75%
Antal tjänster: 1
Tillträde: 200410 eller enligt överenskommelse

Övrigt

Om du har sökt tjänster i Malmö stad tidigare så märker du kanske att du söker till denna tjänst på ett nytt sätt. Vi byter rekryteringssystem för att det ska vara enklare för dig att söka våra tjänster. Om du vill återanvända en ansökan du gjort för en tidigare tjänst hos oss kan du logga in på ditt konto i Visma Recruit och ladda ner ditt tidigare CV och personliga brev.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.
Mer info
Kontaktperson Linda Willander
Telefon 0708-706544
Område Malmö stad
Yrkesroll Administration, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Deltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 9 mars 2020 (20 dagar kvar)