Lärare till förberedelseklass åk 7-9 Gottorpskolan

Lärare till förberedelseklass åk 7-9 Gottorpskolan

Arbetsuppgifter

Nu söker vi dig som är lärare för årskurs 7-9 till vår nystartade förberedelseklass. Som lärare i förberedelseklass ansvarar du för våra nyanlända elevers kunskapsutveckling i svenska och samverkar med våra ämneslärare för att ge eleverna bästa möjliga start i Sverige.

Tillsammans med klassmentor ansvarar du för elevernas kunskapsmässiga och sociala utveckling och har en god dialog med vårdnadshavare. Förberedelseklassen planeras starta i augusti och du kommer ha stor möjlighet att påverka verksamhetens utformning. På Gottorpskolan kommer du att arbeta i nära samarbete med flera ämneskollegor och du kommer även att ingå i ett av skolans arbetslag.

Din undervisning ska vara kreativ och syfta till att stärka våra elever, både kunskapsmässigt och i deras personliga utveckling. På Gottorpskolan får du möjlighet att arbeta i nya fräscha lokaler på en skola med en sund blandning av analoga och digitala lärverktyg. Du välkomnas till ett positivt team med god sammanhållning och en kultur där vi gärna lär oss av varandra.

Kvalifikationer

Du som söker är legitimerad lärare med behörighet för Svenska som andraspråk för årskurs 7-9 (45 hp) och med erfarenhet av att undervisa nyanlända elever. En bredare behörighet i exempelvis eng/ma/so/no och erfarenhet av undervisning i dessa ämnen är meriterande.

Som person är du inspirerande, ansvarstagande, lyhörd och har lätt för att samarbeta med såväl kollegor som elever och vårdnadshavare. Du är väl insatt i skolans styrdokument, har en positiv elevsyn och arbetar med den enskilda elevens utveckling. Vidare delar du vår övertygelse att goda relationer är en förutsättning för kunskapsinhämtning.

Vi förväntar oss att du behärskar svenska språket i tal och skrift, har en god didaktisk och pedagogisk förmåga samt att du kan leda och organisera ditt arbete självständigt. Du ska också ha en vilja att utveckla ditt arbete utifrån evidensbaserad forskning och kunskapen att effektivt kunna hantera olika digitala lärverktyg. Vi söker dig som vill vara med och arbeta för varje elevs bästa skola!

Välkommen med din ansökan!

Om arbetsplatsen

På Gottorpskolan går cirka 640 elever i årskurs 7-9 i moderna lokaler i Bunkeflostrand. Här arbetar vi målmedvetet för att alltid erbjuda en högkvalitativ och tidsenlig undervisning i kreativa och inspirerande lärmiljöer. Bunkeflostrand är en växande stadsdel och Gottorpskolan har under de senaste åren fördubblats i storlek. Många elever reser från olika delar av Malmö för att gå här. Sedan 2020 har vi på skolan olika sätt för elever att utveckla sina specialintressen. Det finns fotbollsklasser kopplade till MFFs akademi och för att möta andra specialintressen finns även en NO-klubb, en bokklubb och en kör. Vår verksamhet genomsyras av goda relationer och ett tydligt fokus på kunskap i kombination med ett aktivt arbete för att stödja eleverna i deras sociala utveckling. Hos oss ges varje elev möjlighet att lära, växa, utvecklas och lyckas!

Grundskoleförvaltningen - stadens största förvaltning med 77 skolor, 6400 medarbetare och 34500 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans - varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: 220811

Övrigt

Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.
Mer info
Kontaktperson Julia Gullstrand
Telefon 0738-565411
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Fritidspedagog
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 26 maj 2022 (8 dagar kvar)