Lärare till Stenskulaskolans autismverksamhet

Lärare till Stenskulaskolans autismverksamhet

Arbetsuppgifter

Nu söker vi dig lärare som vill arbeta tillsammans med oss i vår autismverksamhet.

Du arbetar som lärare i en särskild undervisningsgrupp i en central autismverksamhet bestående av ca 15 elever i årskurserna 1-6. Du ingår i ett team bestående av specialpedagog, lärare, fritidsledare samt elevassistenter som tillsammans arbetar för att skapa förutsättningar för elevernas lärande.

Du ansvarar för att planera, genomföra, följa upp samt utvärdera undervisningen för eleverna i nära samarbete med övriga kollegor. Du undervisar utifrån Lgr11 och har stora möjligheter att påverka insatser, anpassningar och utformningen av elevernas skolarbete.

Verksamheten har möjlighet att använda särskilda lokaler där arbetsteamet, vid behov, kan arbeta för att skapa förutsättningar för lärande i en lugn, trygg och välanpassad miljö. Eleverna är inkluderade i sina ordinarie grupptillhörigheter så ofta och så mycket undervisningstid som möjligt, utifrån varje elevs individuella förutsättningar och behov. Du har ett nära samarbete med övriga undervisande lärare, skolans elevhälsoteam samt vårdnadshavare.

På Stenkulaskolan får du utrymme för dina kreativa idéer! Vi välkomnar nytänkande för att skapa förutsättningar för alla elevers lärande och samarbetar ofta över gränserna samt ser mycket positivt på det kollegiala lärandet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad lärare. Du arbetar lösningsfokuserat samt har ett inkluderande förhållningssätt. Du har ett helhetsperspektiv på elevens utveckling och stor förståelse för människors olikheter.

Som person är du genuint intresserad av barns lärande och lyhörd för varje elevs intresse, individuella förutsättningar och behov. Din tro på att alla elever kan utvecklas och lära är stor.

Du har lätt för att samarbeta och kommunicera med både barn och vuxna. Du är kreativ och har förmåga att entusiasmera och uppmuntra eleverna till deltagande. Som person tycker du om utmaningar och är flexibel, öppen, lugn och trygg i olika situationer.

Har du högskolepoäng i specialpedagogik eller är utbildad specialpedagog eller speciallärare ses det som meriterande för tjänsten.

Du har erfarenhet av arbete med elever som har neuropsykiatriska funktionsvariationer.

Välkommen med din ansökan!

Om arbetsplatsen

Vill du vara med och göra skillnad på riktigt för att förändra världen? På Stenkulaskolan jobbar vi med inriktningen att göra världen till en bättre plats. Detta sker genom ett inkluderande förhållningssätt där vi ser till hela barnet och fokuserar på lärande, välbefinnande och likvärdighet. För oss är skolan ingen institution utan en del av samhället och en pusselbit för framtiden. Vi är en Apple Distinguished School och arbetar således mycket digitalt för att kunna inkludera fler barn och förenkla vardagen för såväl barn som vuxna på skolan. Vår skola är en F-9 skola med inkluderande hörselverksamhet samt central autismverksamhet.

Grundskoleförvaltningen - stadens största förvaltning med 80 skolor, 6200 medarbetare och 33 900 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans- varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: enligt överenskommelse

Övrigt

Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på https://polisen.se/tjanster-tillstand/blanketter/. Blanketten finns i kategorin Belastningsregistret och heter Skola, förskola eller barnomsorg - Belastningsregistret.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nedan nämnda kontaktpersoner.
Mer info
Kontaktperson Johanna Pärlendal
Telefon 0703-083491
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Fritidspedagog
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)