Lärare till Stenkulaskolans autismverksamhet

Lärare till Stenkulaskolans autismverksamhet

Arbetsuppgifter

Du arbetar som lärare i en särskild undervisningsgrupp i en central autismverksamhet bestående av sex elever i årskurserna 1-6. Du ingår i ett team bestående av specialpedagog, lärare, fritidsledare samt elevassistenter som tillsammans arbetar för att skapa förutsättningar för elevernas lärande. Du ansvarar för att planera, genomföra samt utvärdera undervisningen för ett fåtal antal elever i nära samarbete med övriga kollegor. Du undervisar utifrån Lgr11 och har stora möjligheter att påverka utformningen av elevernas skolarbete.

Verksamheten har möjlighet att använda särskilda lokaler där arbetsteamet ges möjlighet att skapa förutsättningar för lärande i en lugn, trygg och välanpassad miljö. Eleverna är inkluderade i sina ordinarie grupptillhörigheter så ofta och så mycket undervisningstid som möjligt, utifrån elevens förutsättningar och behov.

Du har ett nära samarbete med övriga undervisande lärare, skolans elevhälsoteam samt vårdnadshavare. På Stenkulaskolan får du utrymme för dina kreativa idéer! Vi välkomnar nytänkande för att skapa förutsättningar för alla elevers lärande och samarbetar ofta över gränserna samt ser mycket positivt på det kollegiala lärandet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad lärare. Du arbetar lösningsfokuserat samt har ett inkluderande förhållningssätt. Du har ett helhetsperspektiv på elevens utveckling och stor förståelse för människors olikheter. Som person är du genuint intresserad av barns lärande och lyhörd för varje elevs intresse, individuella förutsättningar och behov. Din tro på att alla elever kan utvecklas och lära är stor. Du har lätt för att samarbeta och kommunicera med både barn och vuxna. Du är kreativ och har förmåga att entusiasmera och uppmuntra eleverna till deltagande. Som person tycker du om utmaningar och är flexibel, öppen, lugn och trygg i olika situationer.

Om du har nära till glädje och skratt samt använder relationellt lärande som ett pedagogiskt redskap kommer du trivas utmärkt i teamet som ansvarar för elevernas lärande i autismverksamhet på Stenkulaskolan.

Har du högskolepoäng i specialpedagogik eller är utbildad specialpedagog eller speciallärare ses det som meriterande för tjänsten.

Du har erfarenhet av arbete med elever som har neuropsykiatriska funktionsvariationer

Om arbetsplatsen

Stenkulaskolan är en F-9-skola med cirka 600 elever. På skolan finns en central autismgrupp och vi är också Malmös alternativ för elever med hörselnedsättning. Vi jobbar efter Simon Sineks The Golden Circle och skolans Why är: ”We Make The World A Better Place”. Inkludering och digitalisering är två andra ledord för skolan. Vi tror på att vi alla alltid kan utvecklas och bli bättre och vår skolutveckling baseras på Michael Fullans tankar om Coherence och Deepening Learning. Här på Stenkulaskolan gör vi skillnad för ALLA elever på riktigt varje dag.

Delta i skapandet av varje elevs bästa skola - du också!

Med respekt, engagemang och kreativitet skapar grundskoleförvaltningen de bästa förutsättningarna för alla medarbetare. Vi arbetar tillsammans i vårt övergripande uppdrag med att ge alla Malmös 30 000 elever samma möjligheter att lyckas och nå goda resultat i skolan. Gör skillnad tillsammans med 5 500 kollegor och var en del av grundskoleförvaltningens positiva utveckling!

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: enligt överenskommelse

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nedan nämnda kontaktpersoner.
Mer info
Kontaktperson Johanna Pärlendal
Telefon 0703-083491
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Fritidspedagog, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 30 nov 2020 (7 dagar kvar)