Lärare i hemkunskap till Valdemarsro gymnasium

Lärare i hemkunskap till Valdemarsro gymnasium

Arbetsuppgifter

Vi söker en lärare för undervisning på gymnasiesärskolans individuella och nationella program i ämnet hemkunskap och ämnesområdet hem- och konsumentkunskap för elever med intellektuell funktionsnedsättning på gymnasiesärskolans individuella och nationella program, både i grupp och individuellt.

I ditt arbete som lärare ingår planering, undervisning och bedömning samt utvärdering och utveckling av den pedagogiska verksamheten i enlighet med skolans styrdokument. Du verkar för att eleverna ska få en så god utveckling som möjligt, såväl kunskapsmässigt som socialt, samt aktivt påverka och stimulera eleverna till att uppfylla kunskapskraven. Du stödjer, motiverar och stimulerar elevernas kunskapsutveckling utifrån deras individuella förutsättningar.

Som lärare befinner du dig i en miljö av kontinuerligt kollegialt lärande och utveckling. Du arbetar i arbetslag och i dialog med kollegor utvecklar ni er kompetens tillsammans och bidrar till att skapa en lärande organisation. Du samarbetar även med övrig skolpersonal för en god lär- och arbetsmiljö för såväl elever som personal. Du är en del av och bidrar till utvecklingsarbetet på skolan.

Kvalifikationer

Vi söker dig med lärarexamen med behörighet att undervisa i hemkunskap. Det är meriterande om du har påbyggnadsutbildning till speciallärarexamen med inriktning utvecklingsstörning eller om du har specialpedagogik påbyggnadsutbildning. Likaså är det meriterande om du har erfarenhet av att undervisa inom särskola. Kunskap och erfarenhet av AKK ser vi som ett plus.

Har du ingen speciallärarutbildning, ser vi gärna att du inom kort tid fortbildar dig till detta inom ramen för projektet GYS-initiativet. GYS-initiativet innebär att anställning erbjuds i kombination med kompentensutveckling genom studier inom programmet Speciallärarutbildning med specialisering mot utvecklingsstörning på 90 hp. Studierna genomförs parallellt med arbetet på 100 % med tio arbetsfria dagar per termin för studier. Efter att utbildningen är genomförd ges du titeln speciallärare och din lön ses över i förhållande till förvaltningens rådande lönespann. Vi berättar gärna mer om detta på anställningsintervjun.

Du behöver ha en god pedagogisk förmåga som innebär att kunna undervisa och lära ut till elever med olika förutsättningar och förkunskaper på ett individanpassat, flexibelt och dynamiskt sätt. Det innebär även att anpassa undervisningen efter metoder som fungerar med eleverna som grupp. Du har stort elevfokus i där individuell anpassning är ledordet. Vidare är du tydlig i din kommunikation och har ett relationellt förhållningssätt som gör att du lätt skapar bra relationer till elever, vårdnadshavare och kollegor. För tjänsten är det även viktigt att du har en god samarbetsförmåga då ditt arbete kräver kontinuerligt samarbete med kollegorna i arbetslaget och andra kollegor på skolan. Du har också en hög grad av självständighet och arbetar lågaffektivt.

Mycket god svenska i tal och skrift är en förutsättning för tjänsten.

Om arbetsplatsen

Valdemarsro gymnasium erbjuder utbildningar för elever på gymnasiesärskolans individuella och nationella program. De nationella gymnasiesärskoleprogrammen är programmet för Hälsa, vård och omsorg, administration, handel och varuhantering, estetiska verksamheter, fastighet anläggning och byggnation samt programmet för samhälle, natur och språk. På skolan finns också ett förstärkt program inom gymnasieskolans individuella program. Valdemarsro gymnasium har totalt cirka 150 elever.

Vår ambition är att varje dag möta våra ungdomar utifrån deras förutsättningar och behov för att var och en ska utveckla sitt lärande så långt det är möjligt. Vi är en lärande organisation och tar både elevernas och vårt eget lärande på allvar. Hos oss får du 130 nya kollegor som alla arbetar för att vara en förebild och en inspirationskälla - en spjutspets inom tillgänglighet, kunskap och kompetens. Vill du vara en del av vårt arbete?

Du kan läsa mer om oss på vår hemsida valdemarsrogymnasium.malmo.se/

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen är en av tre skolförvaltningar i Malmö stad. Vi ansvarar för utveckling och genomförande av gymnasieskola och vuxenutbildning. Idag är vi 1600 medarbetare och vi finns i hela Malmö. Vi arbetar för att ungdomar och vuxna ska nå målen för sin utbildning och bli aktiva i vårt samhälle. Vi finns för att skapa bästa möjliga förutsättningar för Malmöborna att kunna växa genom livslångt lärande.

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Augusti 2021

Övrigt

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner.
Mer info
Kontaktperson Martina Gregorius
Telefon 070-8551998
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Fritidspedagog
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 16 maj 2021 (9 dagar kvar)