Lärare i åk. 1-3 till Ängslättskolan

Lärare i åk. 1-3 till Ängslättskolan

Arbetsuppgifter

Nu söker vi dig som är lärare för 1-3 till Ängslättskolan!

I ditt uppdrag ingår planering av undervisning, genomförande av undervisning och bedömning av elevers förvärvade kunskaper. Du utvärderar och utvecklar det pedagogiska arbetet utifrån skolans styrdokument och elevens behov och intressen, enskilt såväl som tillsammans med arbetslaget och åk-teamet. Vidare bedriver du en modern och kreativ undervisning och hittar strategier för att nå varje elev och stärka denne i såväl kunskapsutvecklingen som i den personliga utvecklingen.

I din roll, som lärare, utbildar och stöttar du eleverna i deras sociala och kunskapsmässiga utveckling. Du utmanar elever att ta egna initiativ, utveckla sina intressen och ta ansvar för sig själv och andra. Du samarbetar med övrig skolpersonal för en god lär- och arbetsmiljö för såväl elever som personal och deltar aktivt i skolans utvecklingsarbete. Du bidrar genom värdegrundsarbete och fysisk aktivitet tillsammans med eleverna för att vidmakthålla vår Bunkeflomodell.

I uppdraget ingår klasslärarskap och uppdraget kan även innehålla handledning av studenter. I din roll som klasslärare har du ett specifikt ansvar över en grupp elever som du därigenom får möjligheten att följa närmre i deras studieutveckling och personliga mognad. Som klasslärare informerar och håller du elevens vårdnadshavare underrättade om elevens studieutveckling genom regelbundna utvecklingssamtal. Om du är ny i rollen som lärare så erbjuds du mentorsskap/handledning och förväntas då inte handleda studenter.

Kvalifikationer

Du som söker är legitimerad lärare med behörighet att undervisa i Åk 1-3. Har du tidigare erfarenhet av att arbeta som lärare ser vi det som meriterande.

Du har god insikt och kunskap i skolans styrdokument och tillämpar dem i det dagliga arbetet. Du har även god vana och kännedom i att arbeta med digitala verktyg samt kunskap i och erfarenhet av att arbeta i Infomentor. Du har vana av att anpassa lärmiljöer efter elevernas behov. Du är självreflekterande, nyfiken och har ett salutogent förhållningssätt. Vidare kräver arbetet att du har en god samarbetsförmåga, är initiativrik samt att du anpassar ditt förhållningssätt utifrån situation.

Du har ett stort intresse för att utveckla den pedagogiska verksamheten till att bli både lustfylld, inspirerande och utmanande. Du har förmåga att skapa goda relationer med elever, föräldrar och kollegor. Vi förutsätter att du ser varje elev utifrån ett helhetsperspektiv och går in i uppdraget med en positiv elevsyn.

Välkommen med din ansökan!

Om arbetsplatsen

Ängslättskolan ligger i Bunkeflostrand och är en treparallellig F-6 skola med integrerad grundsärskola åk 1-6. Ängslättskolan arbetar efter Bunkeflomodellen med fysisk aktivitet på schemat varje dag. Vi arbetar med skolans digitala utveckling och alla elever har tillgång till en egen Chromebook eller iPad. Som pedagog på Ängslättskolan driver du pedagogiskt utvecklingsarbete tillsammans med övriga kollegor i arbetslaget. Vi tillvaratar och uppmärksammar varandras kompetenser. Alla elever och all personal som arbetar på Ängslättskolan ska känna trygghet, glädje och trivsel. Vi arbetar med att anpassa lärmiljön för alla elever under hela skoldagen för att varje elev ska kunna lära efter sina förutsättningar, utveckla kunskaper och färdigheter efter bästa förmåga och därigenom få framtidstro och kunna göra aktiva och självständiga val i livet.

Grundskoleförvaltningen - stadens största förvaltning med 77 skolor, 6400 medarbetare och 34500 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans - varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: 220811

Övrigt

Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.
Mer info
Kontaktperson Camilla Prytz
Telefon 072-384 75 52
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Fritidspedagog
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 25 maj 2022 (6 dagar kvar)