Lärare åk. F-3 till Oxievångsskolan

Lärare åk. F-3 till Oxievångsskolan

Arbetsuppgifter

Nu söker vi dig som är legitimerad och engagerad lärare för F-3 till Oxievångsskolan. Du kommer att ingå i ett fantastiskt team där ni tillsammans planerar och ansvarar för elevernas utbildning och utveckling. Ni har ett nära samarbete i årskursen och planerar undervisningen tillsammans för att nå varje elev. Ert fokus ligger på att skapa de bästa förutsättningarna för varje elev i en trygg och tillitsfull miljö.

Du kommer att undervisa elever i åk 2, där du utbildar och stöttar eleverna i deras sociala och kunskapsmässiga utveckling. Du utmanar elever att ta egna initiativ, utveckla sina intressen och att ta ansvar för sig själv och andra. Hos oss på Oxievångsskolan arbetar vi med ett flexibelt förhållningssätt, initiativrikedom, god samarbetsförmåga samt en positiv elevsyn. Vi tror på ett relationsbaserat och tydligt ledarskap gentemot eleverna som man undervisar. I uppdraget ingår att planera, genomföra och utvärdera undervisningen utifrån skolans styrdokument och elevernas behov och intresse. Du ingår i skolans SÄL-team (samarbetande ämneslärarlag) som har fokus på undervisningens kvalitet och som leds av förstelärarna på skolan. Utöver ditt arbetslag kommer du även att samarbeta med elevhälsoteamet för att skapa en god och tillgänglig lärmiljö för alla våra elever, varje elev ska lyckas i skolan.

I ditt uppdrag är det även aktuellt med ett mentorskap. I din roll som mentor har du ett specifikt ansvar över en grupp elever som du därigenom får möjligheten att följa närmre i deras stadieutveckling och personliga mognad. Som mentor informerar och håller du elevens vårdnadshavare underrättade om elevens stadieutveckling genom regelbundna utvecklingssamtal och vardaglig kontakt.

Kvalifikationer

Du som söker är legitimerad lärare med behörighet för undervisning mot årskurs F-3. Har du tidigare erfarenhet av att arbeta som lärare ser vi det som meriterande. Du har en god insikt i och kunskap om skolans styrdokument och kan på ett effektivt sätt använda dem i ditt dagliga arbete. Vidare har du en god didaktisk och pedagogisk förmåga och kan därför leda och organisera ditt arbete för att skapa en studiero och en god lärandemiljö åt våra elever under hela deras skoldag.

Utifrån evidensbaserad forskning kan du utveckla ditt arbete och med en god kännedom och vana arbetar du effektivt med relevanta digitala verktyg. Självklart har du ett professionellt förhållningssätt och arbetar för goda relationer med våra elever, deras vårdnadshavare och alla dina kollegor på skolan. För att passa som grundskollärare hos oss är det viktigt att du har god samarbetsförmåga och jobbar aktivt med att bygga relationer till alla våra elever. Du har även ett lösningsfokuserat ledarskap och tror och arbetar för att varje elev ska lyckas.

Välkommen med din ansökan!

Om arbetsplatsen

Oxievångsskolan är en F-9 skola placerad i Oxie. Till oss tar du dig enkelt med både tåg, bus och bil. Åker du med tåg är vår vackra skola inte längre bort än en sex minuters-promenad från tågstationen. På Oxievångsskolan arbetar vi med Varje elevs bästa skola i fokus. Oxievångsskolan är en partnerskola till lärarutbildningen på Malmö Universitet. Oxievångsskolan har ca 800 elever, fördelat i två byggnader. Verksamheten erbjuder undervisning i förskoleklass till och med årskurs 9 samt fritidshem. Skolans organisation består av årskursindelade arbetslag vilket möjliggör kontinuitet, trygghet och goda förutsättningar för elevens lärande och utveckling. Skolbibliotek, digitalisering, hållbar utveckling och vårt gemensamma lärande står i fokus hos oss. Vidare har Oxievångsskolan fått Skolverkets utmärkelse ”Skola för hållbar utveckling” vilket symboliserar och samlar hela skolans arbete med hållbar utveckling.

Hos oss hittar du ett välorganiserat Elevhälsoteam och elevkoordinatorer, undervisning som främjar elevernas digitala kompetens, goda idrottsmöjligheter samt en grön och vacker utemiljö som används i undervisningen. Oxievångsskolan har fokus på undervisning av hög kvalitet som ger effekt för våra elevers lärande. Detta undersökande och utvecklande åtagande ligger till grund för skolans gemensamma analyser. Det professionella och disciplinerade kollegiala kollektiva lärandet ska genomsyra hela verksamheten och fortsätta att leda till samsyn och likvärdighet för våra elever. Vi har en hög trivsel på skolan och trots vår storlek har vi under de senaste åren haft en väldigt liten personalomsättning vilket självklart leder till både trygghet och kontinuitet både hos personal och för våra elever

Grundskoleförvaltningen - stadens största förvaltning med 77 skolor, 6400 medarbetare och 34500 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans - varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: 220810

Övrigt

Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.
Mer info
Kontaktperson Karolin Lindqvist
Telefon 0723541607
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Fritidspedagog
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 23 maj 2022 (2 dagar kvar)