Lärarassistent till kommungemensamma särskilda undervisningsgrupper

Lärarassistent till kommungemensamma särskilda undervisningsgrupper

Arbetsuppgifter

Till Malmö stads kommungemensamma särskilda undervisningsgrupper söker vi nu en lärarassistent!

Lärarassistentens uppdrag är elevsocialt med administrativa inslag. Det innebär att ditt ansvarsområde som lärarassistent är att vara en resurs som kan stödja och avlasta läraren i dennes uppdrag. Exempel på förekommande arbetsuppgifter:
  • Hantera frånvaro
  • Rastvärd
  • Måltidsvärd
  • Förbereda undervisningsmaterial
  • Vid behov vara behjälplig på lektioner
Arbetsuppgifterna i uppdraget som lärarassistent är i huvudsak praktiskt samtidigt som en del av arbetsuppgifterna är rutinmässiga. Uppdraget innebär även mycket elevkontakt vilket förutsätter att man har ett lågaffektivt bemötande men även arbetar förbyggande.

Kvalifikationer

Du som söker har en avslutad Gymnasieutbildning. Vi ser gärna att du har minst två års erfarenhet av att arbeta med barn och unga- Det är även meriterande om du har erfarenhet av arbete i pedagogisk verksamhet. Du innehar också B-körkort.
Som person är du prestigelös, flexibel och en problemlösare. Du är en vuxen förebild som skapar trygghet och tillit hos eleverna samtidigt som du möter dem du träffar med respekt och lyhördhet. Ett gott samarbete ser du som en självklarhet och du skapar därför goda relationer med såväl med elever, kollegor som andra aktörer. Vidare har du förmåga att tolka sociala interaktioner hos eleverna och du arbetar därför lågaffektivt och förebyggande.

Om arbetsplatsen

De centrala SU-grupperna vänder sig till elever som, under en tid, behöver en annan undervisningssituation än vad den ordinarie grundskolan kan erbjuda. Kännetecknande för våra centrala SU-grupper är att lärandet utgår från elevens styrkor och behov, att eleven går i en liten grupp, att personaltätheten är hög och att det bedrivs ett nära samarbete med vårdnadshavare. Grupper finns lokaliserade på våra grundskolor men också som egna enheter. Det finns även centrala SU-grupper för elever i behov av autismanpassad lärmiljö.

Delta i skapandet av varje elevs bästa skola - du också!

Med respekt, engagemang och kreativitet skapar grundskoleförvaltningen de bästa förutsättningarna för alla medarbetare. Vi arbetar tillsammans i vårt övergripande uppdrag med att ge alla Malmös 30 000 elever samma möjligheter att lyckas och nå goda resultat i skolan. Gör skillnad tillsammans med 5 500 kollegor och var en del av grundskoleförvaltningens positiva utveckling!

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka.

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta ovan nämnda kontaktpersoner.
Mer info
Kontaktperson Maria Zackrisson
Telefon 070-8488929
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Lärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 27 okt 2020 (2 dagar kvar)