Lärarassistent till Hyllievångsskolan

Lärarassistent till Hyllievångsskolan

Arbetsuppgifter

Ditt uppdrag som lärarassistent innebär ett nära arbete med eleverna. Du som lärarassistent ansvarar för att vara en resurs som kan stödja och avlasta lärarens uppdrag att undervisa. Befattningen är i huvudsak praktiskt utförande och har till största del rutinmässiga arbetsuppgifter. Uppdraget innebär mycket elevkontakter vilket förutsätter att du uppträder som en god förebild för våra elever.

Exempel på konkreta arbetsuppgifter kan vara:
  • Ge stöd till elever i behov av stöd i klassrumssituationer och övergångar
  • Arbeta i fritidshemmet efter skoltid
  • Närvara i ex. omklädningsrum.
  • Begränsad administration under viss tid (exempelvis skriva kallelser, information om ex fortbildningsdagar och gemensamma schemabrytande aktiviteter).
  • Vara behjälplig under lektioner
  • Stötta lärare i upprättandet av individuella elevplaneringar.
  • Vara rastvärd.
Kvalifikationer

Du som söker har en avslutad gymnasieutbildning. Tjänsten kräver att du som söker ska ha tidigare erfarenhet av arbete i förskoleklass eller grundskolans tidigare år. Du är ansvarstagande och tycker det är viktigt att arbeta i team. Har du erfarenhet av elever med svenska som andraspråk eller att möta elever med funktionsvariationer är det meriterande. Du har en förmåga att kunna skapa goda relationer med elever, kollegor och vårdnadshavare. Som person tar du också en roll som en vuxen förebild och är trygg och tillitsskapande i ditt bemötande med våra elever.

Om arbetsplatsen

Hyllievångsskolan är en framtidsorienterad skola som främjar alla elevers utveckling och lärande. Skolans placering i gränslandet mellan staden och landet ger eleverna stora möjligheter till spännande och varierande lärmiljöer. Skolan utökas läsårsvis och är fullt utbyggd läsåret 2023/2024 till årskurs 6. Hyllievångsskolan främjar kollegialt samarbete, både utifrån planering av undervisning och genom innovativa lokaler.

Skolan stod färdigbyggd 2017 och är unikt utformad. Här finns inga traditionella korridorer, utan skolan är öppen och välkomnande. Skolan är byggd efter arbetslagen och lärarnas arbetsrum finns i anslutning till salar och grupprum. Förutom våra klassrum har vi två utomhusklassrum att använda på tredje våningen.

Grundskoleförvaltningen - stadens största förvaltning med 80 skolor, 6200 medarbetare och 33 900 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans- varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka.

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: enligt överenskommelse

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta ovan nämnda kontaktpersoner.
Mer info
Kontaktperson Anna Vesterlund Jinneland
Telefon 0701-48 76 91
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Fritidspedagog
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 17 maj 2021 (1 dag kvar)