Kurator till Möllevångsskolan

Kurator till Möllevångsskolan

Arbetsuppgifter

Skolkuratorn har ett särskilt ansvar för elever i behov av särskilt stöd ur ett socialt och psykosocialt perspektiv samt att aktivt delta och bistå skolledningen i skolutvecklingsarbetet. Uppdraget är riktat till årskurserna 4-9.

Kuratorns kompetens bidrar till att lämpliga insatser för elever i behov av särskilt stöd ur ett socialt och psykosocialt perspektiv beaktas och erbjuds. Kuratorn arbetar med att identifiera och skapa möjligheter till förändring och utveckling på elev-, grupp- och organisationsnivå, för elevers hälsa, lärande, utveckling samt arbetsmiljö. Kuratorn arbetar för en för eleverna likvärdig lärandemiljö, som ger förutsättningar att nå kunskapsmålen och den personliga utvecklingen på ett optimalt sätt. Kuratorn arbetar utifrån ett lösningsfokuserat och evidensbaserat förhållningssätt, både förebyggande och hälsofrämjande.

Kuratorn är en del av skolans elevhälsoteam. I kuratorns uppdrag ingår bland annat:
  • Bidra med kunskap om risk- och skyddsfaktorer för elevers hälsa, sociala situation, lärande, utveckling mm
  • Genomföra skolsociala kartläggningar och sociala bedömningar vid behov
  • Erbjuda handledning, konsultation, rådgivning till skolpersonal, utifrån ett socialt perspektiv
  • Handleda personal på organisationsnivå i skolutvecklingsarbete som exempelvis NPF-paket
  • Samarbeta och samverka med elever, vårdnadshavare, skolpersonal och vid behov externa aktörer kring insatser för elev/elever
  • Samverka med myndigheter och verksamheter i preventivt arbete som rör skolan eller Malmö stad
Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen med två års erfarenhet från socialt arbete med inriktning mot barn och ungdomar. Har du tidigare erfarenhet av arbete som skolkurator är det meriterande. Det är även meriterande om du arbetat tidigare på en mångkulturell skola.

Du har god insikt i skolans mål och styrdokument samt har kunskap om andra förvaltningar och till exempel barn- och ungdomspsykiatri (BUP). Vidare har du kunskap om praxis och riktlinjer inom området. I din roll som skolkurator leds du av ett relationellt förhållningssätt gentemot elever, vårdnadshavare och kollegor. I ditt uppdrag ska du kunna vara självständig och självgående.

Välkommen med din ansökan!

Om arbetsplatsen

Möllevångsskolan är en F-9 skolan med ca 530 elever. Skolan har ett gott rykte och grunden för det goda arbetet är det relationsbaserade ledarskapet.

Vi värnar om varandras arbetsmiljö och har en trivsam arbetsplats där vi bland annat inte mailar varandra efter arbetstid.

På vår skola erbjuder vi dig en professionell anställning med höga och trygga förväntningar.

Grundskoleförvaltningen - stadens största förvaltning med 80 skolor, 6200 medarbetare och 33 900 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans- varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka.

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: 100%
Antal tjänster: 1
Tillträde: 9 augusti 2021

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta ovan nämnda kontaktpersoner.
Mer info
Kontaktperson Andreas Katsanikos
Telefon 0733-346724
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Fritidspedagog
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 20 apr 2021 (3 dagar kvar)