Kurator till Hermodsdalsskolan

Kurator till Hermodsdalsskolan

Arbetsuppgifter

Vi söker en kurator till Hermodsdalsskolan för de yngre eleverna i F-3.

I ditt uppdrag ingår förebyggande arbete tillsammans med skolans elevhälsoteam. Du deltar i analys av de områden som skolan behöver arbeta vidare kring avseende trygghet och studiero.

Arbete med elever enskilt eller i grupp. Du har ett nära samarbete med arbetslaget F-3 där du också ingår och stöttar upp och handleder kollegorna där utifrån dina yrkesspecifika kompetenser. Du har kontakt med socialtjänsten och skriver vid behov orosanmälningar till dem.

Du utreder incidenter, dokumenterar och följer upp med elever och återkopplar till deras vårdnadshavare. Utifrån din analys av dessa arbetar du med grupper förebyggande för att hjälpa eleverna i de sociala kontakterna.

Kvalifikationer

Vi söker dig med en socionomexamen. Du ska även ha erfarenhet av arbete med elever i årskurs F-3. Har du utbildning i Repulse är det ett plus.

För att passa och trivas i uppdraget ska du ha mycket god dokumenationsvara och goda kunskaper i det svenska språket.

Välkommen med din ansökan!

Om arbetsplatsen

Hermodsdalsskolan är en F-9-skola med 525 elever. Fritidsverksamheten har 145 elever och präglas av en god pedagogisk miljö som låter elevernas intresse och nyfikenhet stå i centrum. På Hermodsdalsskolan ser vi varje elev! Vi arbetar med nära relationer till såväl elever som vårdnadshavare och genom regelbundna resultatdialoger anpassar vi undervisningen till varje elev. Vi står för ett elevnära skolledarskap som bland annat blir synligt genom de verksamhetsrundor vi går varje vecka och i de elevintervjuer vi genomför med varje årskurs.

Här vill vi att alla elever ska lyckas och arbetar därför för en ökad behörighet till gymnasieskolan. Aktiviteter vi arbetar med är en främjande skolmiljö, bedömning samt en läsande skola. Hermodsdalsskolan skapar varje elevs bästa skola!

Delta i skapandet av varje elevs bästa skola - du också!

Med respekt, engagemang och kreativitet skapar grundskoleförvaltningen de bästa förutsättningarna för alla medarbetare. Vi arbetar tillsammans i vårt övergripande uppdrag med att ge alla Malmös 30 000 elever samma möjligheter att lyckas och nå goda resultat i skolan. Gör skillnad tillsammans med 5 500 kollegor och var en del av grundskoleförvaltningens positiva utveckling!

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka.

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: 100%
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta ovan nämnda kontaktpersoner.
Mer info
Kontaktperson Anja Axemo
Telefon 072 9871739
Område Malmö stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Psykolog, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 26 okt 2020 (4 dagar kvar)