Kock sökes till Frostmätarens förskola

Kock sökes till Frostmätarens förskola

Om arbetsplatsen

Vårt förskoleområde består av sex förskolor; tre stycken i Klagshamn, en i Bunkeflostrand samt två stycken i Limhamn. På Frostmätarens förskola finns fyra avdelningar och det lagas cirka 80 portioner varje dag. Mat av hög kvalité som lagas från grunden är en självklarhet hos oss.

Alla kockar och pedagoger som jobbar hos oss har fått utbildning i den globala måltiden, vi jobbar utifrån Malmö stads måltidspolicy. Fokusområden är hållbar utveckling genom hälsa, natur och miljö vilket vi vill ska avspeglas i den mat barnen serveras dagligen. Maten tillagas utifrån ett klimatsmart perspektiv samt anpassas efter de olika specialkoster som barnen är i behov av.

Var sjätte vecka träffas kockarna tillsammans med rektor i ett eget forum. Det är biträdande förskolechef som är närmsta arbetsledare, APT är på kvällstid kl 17-18, ca var 5:e vecka.

Inom förskoleområdet strävar vi efter likvärdighet, samsyn, en god värdegrund, kollegialt lärande och delaktighet där du i samarbete med pedagogerna gör barnen delaktiga i ditt arbete.

Inom förskolan i Malmö stad får du löpande kompetensutveckling, tydliga karriärmöjligheter och ett nära ledarskap. Läs mer på http://www.malmo.se/förskolekarriär.

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Arbetsuppgifter

Som kock/kokerska i förskolan är du med och väcker barnens intresse för smaker och råvaror, skapar matglädje och trivsel. Måltiderna är en viktig del av dagen på förskolan och ditt arbete bidrar till livslånga positiva värderingar kring mat, miljö och hälsa. Förutom ditt viktiga uppdrag att laga god och näringsriktig mat, ansvarar du för menyplanering, beställningar, budget, egenkontroll och städning.

Malmö stad har en policy om hållbar utveckling och ekologisk mat, vilket speglar måltidernas innehåll. Matsedelsplaneringen görs efter Livsmedelsverkets rekommendationer om bra mat i förskolan.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har avslutad 3-årig (alt. 2-årig äldre) gymnasieutbildning på Restaurang- och livsmedelsprogrammet. Eftergymnasial utbildning till kock som bedöms som likvärdig. Du bör ha några års erfarenhet av matlagning i restaurang och/eller storkök och behöver ha kunskaper om näringslära, specialkost och egenkontroll.

Som kock har du daglig kontakt med barn och personal. Det är därför viktigt att du har ett intresse, inte bara för mat, miljö och hälsa, utan även för barn och den pedagogiska verksamheten som bedrivs. Som person är du idérik, ansvarsfull och har lätt för att skapa goda relationer. Du är också en flexibel och positiv person som på olika sätt försöker utveckla och prova nytt i din matlagning.

Du behöver ha goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift, samt kunna hantera IT-verktyg för att till exempel kunna beställa varor.

Varmt välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: 2021-01-21

Övrigt

Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på https://polisen.se/tjanster-tillstand/blanketter/.
Blanketten finns i kategorin Belastningsregistret och heter Skola, förskola eller barnomsorg - Belastningsregistret.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner.
Mer info
Kontaktperson Shawnim Ado
Telefon 0733-02 18 14
Område Malmö stad
Yrkesroll Hotell & Restaurang
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 29 nov 2020 (5 dagar kvar)