Kalkylingenjör

Kalkylingenjör

Arbetsuppgifter

Byggprojektenhetens uppdrag är att bygga om och bygga nytt när det gäller Malmö stads behov av förskolor, skolor, kulturanläggningar, fritidsanläggningar och boende. Vi bygger om och bygger nytt på uppdrag från våra lokalnyttjande förvaltningar. Byggprojektenheten har uppdraget att driva byggprojekt, och vi är involverade från idéstadiet hela vägen fram till överlämning av den färdiga byggnaden till lokalnyttjaren och fastighetsförvaltningen. Byggprojektenheten söker nu ytterligare en Kalkylingenjör.

Som kalkylingenjör driver du det strategiska arbetet tillsammans med chefsgruppen på Byggprojektenheten gällande projektekonomi. Kalkylingenjören är även ett stöd för projektledarna och byggprojektledarna gällande att ta fram kalkyler i tidigt skede baserat på nyckeltal och efterkalkyler för framtida lärande. Kalkylingenjören är också ansvarig för KMP-listan för att säkerställa att vi kan göra rätt typ av uppföljningar i våra projekt.

Som kalkylingenjör arbetar du med uppföljning av byggprojekt inom Stadsfastigheters ekonomisystem i syfte att bygga upp och utveckla kunskap inom organisationen relaterat till kostnad per produktsegment samt med strategisk analys över projektportföljen.

Kalkylingenjören ska också kunna göra kalkylering för ny- och ombyggnad samt livscykelanalyser.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har utbildning som högskoleingenjör alternativt gedigen arbetslivserfarenhet inom kvalificerat kalkylarbete som kan prövas likvärdigt. Du behöver ha minst 5 års arbetslivserfarenhet av kvalificerat kalkylarbete inom ny-, om- och tillbyggnation. Det är meriterande om du har erfarenhet från andra roller inom byggbranschen, t.ex. platschef, projektledare, projekt/entreprenadingenjör, planerare. För att vara aktuell för tjänsten ska du ha arbetslivserfarenhet av kalkylarbete i tidiga skeden samt nyckeltalsbaserade analyser av projektportföljer inom byggbranschen. Mycket goda kunskaper i svenska, i tal och skrift är krav för tjänsten.

Det är meriterande om du har erfarenhet av upphandlingar enligt lagen om offentlig upphandling och/ eller erfarenhet av strategiska analyser av projektportföljer inom byggbranschen. Det är även ett plus om du har kunskap gällande klimatberäkningar i klimatberäkningsverktyg så som Byggsektorns Miljöberäkningsverktyg eller likvärdigt.

Som person har du en god förmåga att skapa struktur och planera ditt arbete utefter angivna tidsramar. Du ser till att du har tillgång till de resurser som du behöver för ditt arbete. Vi ser du har en god förmåga att analysera information på olika nivåer samt se samband och mönster. För oss är det viktigt att du delar vår värdegrund och står fast vid dina värderingar, vilket också syns i ditt arbete. Vi ser gärna att du har engagemang i frågor som kopplar mot Stadsfastigheters målsättningar i att bygga klimat- och kostnadseffektiva samhällsfastigheter.

Om arbetsplatsen

Stadsfastigheters 150 anställda förvaltar Malmö stads fastigheter för skola, barnomsorg, äldreomsorg och kultur. Beståndet uppgår till över 1,8 miljoner kvadratmeter och omsätter årligen ca 2 miljarder kronor. Vår viktigaste uppgift är att tillgodose våra lokalnyttjares behov av väl fungerande lokaler.

Serviceförvaltningen är uppdelad i fem avdelningar och erbjuder allt från färdtjänst till IT och att svara medborgarna i Malmö stads kontaktcenter. Vi underhåller gator, parker, grönytor och stränder, förvaltar Malmö stads alla byggnader och ser till att våra skolelever får bra och näringsrik mat. Tillsammans är vi en smart servicepartner till staden.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.
Mer info
Kontaktperson Marie Andersson Centeno
Telefon 0703-577790
Område Malmö stad
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 29 maj 2022 (12 dagar kvar)