IT-specialist (systemdrift)

IT-specialist (systemdrift)

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta i verksamhetssystemteamet, där du arbetar med 3:e-linjens support på ett antal verksamhetssystem som du också kommer att bli teknisk tjänsteägare av. Som teknisk tjänsteägare har du ansvar för att tillsammans med vår övriga IT-organisation se till att verksamhetssystemet är stabilt, säkert och uppdaterat i enlighet med gemensam förvaltningsplan.

För att uppnå detta är det viktigt att du har förmåga att överblicka hela infrastrukturen såväl som att kunna dyka djupt ner i ditt verksamhetssystem. Du kommer att ha kontakt med systemförvaltarna hos de olika förvaltningarna inom staden för att inhämta önskemål om tjänsterna och även vara systemförvaltarnas representant till viss del i kontakten med systemleverantörerna.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har mycket goda kunskaper om Microsoft Server, goda kunskaper om Internet Information Server och grundläggande kunskaper om nätverk (IP, DNS, VPN).

Som IT-specialist inom systemdrift har du löpande kontakt med såväl kollegor som leverantörer och behöver därför ha goda kunskaper i såväl svenska som engelska. Utöver ovanstående har du en avslutad gymnasieutbildning är driven, självgående och har förmågan att ta ett stort eget ansvar.

Tjänsten innefattar många delar därför är tidigare erfarenhet av att arbeta i stora IT-miljöer och processorienterat (ITIL) meriterande. Har du även tidigare hanterat certifikat för webb-siter, administrerat Active Directory (AD), besitter erfarenhet av att administrera VMware med vSphere klient eller av SQL Server är detta meriterande. Likaså ser vi federering (SAML2), övervakning (SCOM), Azure AD samt eventuella kunskaper inom Kubernetes, Remote Desktop Services (RDS), Office365, Server virtualisering och förståelse för Microsoft Group Policys som meriterade för tjänsten.

Om arbetsplatsen

Serviceförvaltningen är uppdelad i fem avdelningar och erbjuder allt från färdtjänst till IT och att svara medborgarna i Malmö stads kontaktcenter. Vi underhåller gator, parker, grönytor och stränder, förvaltar Malmö stads alla byggnader och ser till att våra skolelever får bra och näringsrik mat. Tillsammans är vi en smart servicepartner till staden.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Omgående, enligt överenskommelse

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 24 maj 2022 (6 dagar kvar)