IT-pedagog till Nydalaskolan

IT-pedagog till Nydalaskolan

Arbetsuppgifter

Ta chansen att jobba med oss när vi på Nydalaskolan nu söker en IT-pedagog!

Som IT-pedagog hos oss, kommer du tillsammans med vår andra IT-pedagog, vara vår skolas nyckelperson vad gäller vår digitala utveckling mot varje elevs bästa digitala skola. Genom att integrera digitalisering, aktuell forskning och beprövad metodik-och-didaktik utvecklar du våra elever och vår personal till ett varierat arbetssätt med olika digitala verktyg. På uppdrag av skolledningen stödjer och leder du utvecklingen av skolans verksamhet inom digitalisering.

Du informerar, fortbildar och handleder elever, personal och skolledning i användningen av digitala verktyg och digitala lärarresurser. Genom ditt arbete ökar personalens och elevernas kunskap om och förståelse för hur digitala verktyg, sociala medier, bild, ljud och film kan användas i lärandet. I din roll kommer Du samverka med specialpedagog/speciallärare för framtagande av individanpassade digitala verktyg och arbetsmetoder. Vidare bistår du skolledningen med att utveckla skolans verksamhet med stöd av digitala verktyg. Du är uppdaterad när det gäller programvaror, appar, webbtjänster och digitala hjälpmedel och i ditt ansvar ingår det att introducera dessa till pedagogerna utifrån deras behov.

I uppdraget ingår även; omvärldsbevakning, inspirationsarbete, fortbildning och inläsning av litteratur inom digitalisering, pedagogik, undervisningsmetodik och ämnesdidaktik. Du är även uppdaterad när det gäller informationssäkerhet, avtal, regelverk, policys och riktlinjer. Det ingår också i uppdraget att vara GDPR ansvarig hos oss på Nydalaskolan. Du kommer även ha en central roll i arbetet med att fortsätta implementera skolans handlingsplan för digitalisering för Nydalaskolan.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleutbildning om minst 180 hp med inriktning IT och/eller pedagogik. Har du någon annan, kompletterande utbildning, med inriktning IT och/eller pedagogik ser vi det som meriterande.

Vi ser gärna att du har goda kunskaper om hur digitaliseringen i nationella styrdokument och läroplaner kan omsättas i konkret undervisning. Vi värdesätter särskilt dig som är orienterad inom aktuell forskning kring digitalisering och lärande, har erfarenhet av att driva utvecklingsprojekt och av att leda kollegor i utvecklingsarbete.

Tidigare erfarenhet av arbete som IT-pedagog eller som stödjande funktion som drivit IT-utveckling inom skolan är meriterande. Det är även meriterande om du har goda kunskaper om G-Suite samt programmering (Lego WeDo, Lego Mindstorms, Block programmering, JavaScript samt diverse robotar relevanta för undervisning i låg- och mellanstadiet).

Om arbetsplatsen

Nydalaskolan är en f-6 skola med ca 420 elever och 80 medarbetare där vi arbetar hårt för att göra skillnad för våra elever och för att eleverna ska få en stark anknytning till vår skola. Vår vision är att varje elev känner stark tro på sin person, sin förmåga och på sin framtid. Skolledningen leder genom exempel och sprider en stor arbetsglädje och engagemang som vi återser i våra arbetslag. Vi lägger just nu extra stor vikt vid vårt språkutvecklande arbetssätt, ämnesutveckling, kooperativa lärarande och vårt mål om en skola där alla funktioner och personer arbetar tillsammans mot samma mål.

Från och med hösten 2022 kommer vi ha en profil på skolan som vi valt att kalla “Digital kompetens”. Vi vill sätta ytterligare fokus på hur vi jobbar med, den för vår tid så viktiga, digitaliseringen med avstamp i LGR22 och med siktet inställt på framtidens behov.

Grundskoleförvaltningen - stadens största förvaltning med 77 skolor, 6400 medarbetare och 34500 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans - varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.
Mer info
Kontaktperson Murat Eliyürekli
Telefon 0708-135704
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Fritidspedagog
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 25 maj 2022 (1 dag kvar)