IT-pedagog till Hermodsdalsskolan

IT-pedagog till Hermodsdalsskolan

Arbetsuppgifter

Nu söker Hermodsdalsskolan en IT-pedagog! Vi söker dig med stort engagemang, driv och tro på att varje elev kan lyckas. Hos oss får du arbeta med nyfikna, kreativa och motiverade elever med hög lust att lära. Vi bygger elevernas lärande på en stabil grund av trygghet och goda relationer. Vi är nu en god bit på vägen och vi söker därför någon som vill fortsätta utveckla oss till att bli Malmös mest digitala skola! Hermodsdalsskolan har redan kommit en bra bit på väg; skolan har två gånger varit med i First Lego League och It-pedagogen har kontinuerligt arbetat med programmering såväl på fritidshemmet som i klass. 2020 fick vi utmärkelsen ”Ett bibliotek i världsklass” där en betydande del grundar sig på rektor, bibliotekarie och IT-pedagogens samarbete kring digitalisering. Vår målbild är att alla elever ska möta samma höga digitala kompetens överallt på skolan, oavsett vilket klassrum de befinner sig i.

I ditt uppdrag som IT-pedagog ansvarar du för att stödja utvecklingen av skolans pedagogiska arbete kopplat till digital kompetens och att utveckla IT-användandet inom skola. I uppdraget ingår att stödja, utbilda och handleda lärare och andra medarbetare i planeringen av undervisningen med digitala läromedel samt i IT-verktyg. Som IT-pedagog är du också ett stöd för elever i deras lärande genom digitala verktyg i vilket kan ingå utbildning i aktuella IT-verktyg. I ditt uppdrag som IT-pedagog ska du också medverka vid planering och genomförande av investeringar av IT-hjälpmedel och IT-verktyg såsom datorprogram. I uppdraget ingår viss support, service, underhåll och administration av system och teknisk utrustning.

Kvalifikationer

Du som söker har en högskoleutbildning minst 180 hp med inriktning IT och/eller pedagogik. Du har med fördel en bakgrund som lärare och erfarenhet av arbete som IT-pedagog. Vi använder oss av Chromebooks, Infomentor, Google woorkspace och olika digitala läromedel och assisterande teknik. Du behöver vara serviceinriktad, bra på att samarbeta och kunna ta egna initiativ. Du måste också kunna arbeta självständigt, strukturerat och planera dina arbetsuppgifter på egen hand. Du ska vara Google certifierad minst steg 1 och känna dig trygg med att utbilda skolans personal i dessa verktyg. Vi använder Infomentor som sammanhållen pedagogisk och administrativ systemmiljö och ser helst att du är väl förtrogen med detta system.

Kompletterande utbildning med inriktning IT och/eller pedagogik är meriterande.

Om arbetsplatsen

Hermodsdalsskolan är en F-9-skola med cirka 525 elever. Skolan arbetar för goda relationer mellan vuxna, elever och vårdnadshavare. Lektionerna har en tydlig struktur där alla lärare arbetar efter samma modell. Fritidsverksamheten har 145 elever och den står för god pedagogisk miljö och utgår från elevernas intresse och nyfikenhet. Hermodsdalsskolans ledningsgrupp tror på ett elevnära ledarskap. Detta syns bland annat genom de verksamhetsrundor och elevintervjuer som genomförs regelbundet. Vi som arbetar på Hermodsdalsskolan har alltid elevens bästa i fokus, arbetar nära eleverna och har ett serviceinriktat förhållningssätt. För att nå goda resultat behöver vi arbeta efter vår vision och ständigt arbeta främjande och följa de riktlinjer som står i vårt ramverk.

Delta i skapandet av varje elevs bästa skola - du också!

Med respekt, engagemang och kreativitet skapar grundskoleförvaltningen de bästa förutsättningarna för alla medarbetare. Vi arbetar tillsammans i vårt övergripande uppdrag med att ge alla Malmös 30 000 elever samma möjligheter att lyckas och nå goda resultat i skolan. Gör skillnad tillsammans med 5 500 kollegor och var en del av grundskoleförvaltningens positiva utveckling!

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka.

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: 100%
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta ovan nämnda kontaktpersoner.
Mer info
Kontaktperson Sari Tengwall
Telefon 072-9933756
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Fritidspedagog
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 4 mars 2021 (7 dagar kvar)