HR-konsult till fastighets- och gatukontoret

HR-konsult till fastighets- och gatukontoret

Arbetsuppgifter

Fastighets- och gatukontoret är en kunskapsintensiv organisation med en stor bredd av professioner, som ställer höga krav på effektiva och uppdaterade HR-processer. HR-enheten har till uppdrag att verka för att höja hela förvaltningens förmåga att vara en attraktiv arbetsgivare för medarbetare och framtida medarbetare. Vi består av tio personer som arbetar nära verksamheterna - och varandra - med både strategiskt och operativt stöd i HR-frågor.

Nu behöver vi förstärka vår kapacitet med dig som vill arbeta både med att stötta och vägleda chefer i vardagliga HR-frågor och att utveckla förvaltningens processer inom främst arbetsmiljö, rehab- och hälsofrågor samt arbetsrätt.

Exempel på arbetsuppgifter:
  • Stöd, coachning och rådgivning till chefer och till kollegor på HR-enheten, inom enskilda ärenden och på en generell nivå
  • Driva, planera och utveckla det systematiska arbetsmiljöarbetet
  • Ansvara för samarbetet med företagshälsovården
  • Planera, facilitera och genomföra utbildningar och lärprocesser inom främst arbetsmiljö, hälsa, rehabilitering och arbetsrätt
  • Förändringsleda prioriterade uppdrag och coacha i förändringsprocesser
  • Facklig samverkan och förhandlingar
  • Utredningar, kartläggningar och analyser
  • Delta i relevanta nätverk och arbetsgrupper inom förvaltningen och i Malmö stad
Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk utbildning inom HR-området eller motsvarande samt flerårig aktuell erfarenhet av självständigt kvalificerat HR-arbete nära verksamheter. Du har skaffat dig erfarenhet av och inblick i de utmaningar som chefer kan behöva stöttning i. Du är van vid fackliga kontakter och är en god förhandlare. Det är meriterande för tjänsten med coachutbildning och utbildning inom förändringsledning, samt erfarenhet av att facilitera och processleda grupputvecklingsinsatser och förändringsarbete. Fördjupad teoretisk kunskap inom arbetsmiljö, rehabilitering och arbetsrätt är även till fördel, likaså erfarenhet av HR inom offentlig verksamhet.

Dina personliga kompetenser är viktiga för att du ska trivas i rollen. Den vi söker är handlingskraftig och välorganiserad, har en naturlig förmåga att bygga relationer på alla nivåer och kan med integritet och god självkännedom navigera i komplexa situationer. Du är utvecklingsorienterad och har helheten och verksamhetens bästa i fokus.

Du behöver kunna kommunicera obehindrat på svenska i tal och skrift.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om arbetsplatsen

På uppdrag av tekniska nämnden äger, utvecklar och förvaltar fastighets- och gatukontoret stadens mark. Genom en effektiv och modern organisation möjliggör vi ett gott stadsliv för Malmöborna och stadens näringsliv. Vi bygger en stad. Våra värderingar bygger på människors lika värde och vi tycker att det är viktigt med en balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du en spännande och dynamisk arbetsplats med trygghet genom kollektivavtal samt förmåner som friskvårdbidrag, flexibel arbetstid, möjlighet till semesterväxling med mera.

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.
Mer info
Kontaktperson Elisabeth Stenfeldt
Telefon 0709-34 15 50
Område Malmö stad
Yrkesroll HR & Personal, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 26 okt 2020 (6 dagar kvar)