HR-konsult (vikariat)

HR-konsult (vikariat)

Arbetsuppgifter

Som HR-konsult arbetar du brett inom samtliga av HR-områdets delar. Hos oss innebär det att du ger chefer såväl strategiskt som operativt stöd inom exempelvis arbetsrätt och fackliga förhandlingar, arbetsmiljö, rehabilitering, anställning och lön, rekrytering eller specifikt utredningsarbete. Du arbetar nära verksamheten med målsättning att vara ett pro-aktivt stöd.

Tillsammans med övriga HR-kollegor kommer du också att ta fram informations- eller utbildningsmaterial och ni utbildar chefer eller medarbetare, exempelvis vid introduktion eller inom specifikt fokusområde.

Du kommer också att samarbeta med såväl HR-kollegor i förvaltningen som med kollegor på andra förvaltningar i Malmö stad. Tillsammans utvecklar, förbättrar och implementerar ni rutiner och metoder inom HR-området. Du är med och driver HR:s förändringsarbete och bidrar aktivt med din kompetens.

Intervjuer planeras till vecka 44 och vecka 45. Ange i din ansökan om du har möjlighet att tillträda under november månad.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har examen från PA-programmet eller annan universitets-/högskoleutbildning arbetsgivaren finner relevant. Du har erfarenhet av brett och konsultativt HR-arbete. Du är trygg inom det arbetsrättsliga området och bekväm med att utreda, utbilda och informera.

Har du fördjupad utbildning inom arbetsrätt, erfarenhet av arbetsrättsliga förhandlingar eller erfarenhet av att leda förändringsarbete är det meriterande. Har du erfarenhet från SKR:s verksamhetsområden kommer det att underlätta ditt arbete.

För att trivas och lyckas i rollen måste ha hög samarbetskompetens och ett prestigelöst förhållningssätt. Du har lätt för att ”ställa om” och kan omprioritera när det behövs och du tar ansvar för dina uppgifter. Du har även förmåga att se sakers långsiktiga konsekvenser, kan förmedla kunskap på ett tydligt och professionellt sätt och har modet att prova nya arbetssätt.

Vi förutsätter att du har god svenska i tal och skrift, är bekväm med arbete i olika IT-baserade verksamhetssystem och i Office-paketet.

Vi erbjuder dig en utvecklande HR-roll där du förväntas påverka och göra skillnad! Vi sitter, tillsammans med övriga stabsavdelningar, i moderna centrala lokaler i Malmö med goda kommunikationsmöjligheter. En god balans mellan arbete och fritid är viktigt för oss. Vi har flextidsavtal och erbjuder friskvårdsbidrag. Vill du bli en i vårt gäng? Vi ser fram mot din ansökan!

Om arbetsplatsen

HR-avdelningen på funktionsstödsförvaltningen utvecklar och utvecklas! Vi har ett spännande uppdrag där vi gemensamt arbetar för att skapa mervärde för verksamheterna. Vi har ett professionellt förhållningssätt, vi hjälper varandra och vi skrattar mycket tillsammans.

Nu söker vi en verksamhetsnära HR-konsult som vill bli en del av vårt HR-team under sex månader.

Tillmmans gör vi det möjligt!

I funktionsstödsförvaltningen arbetar drygt 2400 medarbetare med att tillsammans skapa och utveckla ännu bättre stöd och service till personer med funktionsnedsättning. Våra verksamheter finns inom LSS, socialpsykiatri, personlig assistans, ledsagare och avlösare. Även svårt sjuka barn som vårdas i hemmet ingår i vårt uppdrag. Vi arbetar för allas rätt till god hälsa, möjlighet till arbete och sysselsättning och att kunna delta i samhället utifrån sina förutsättningar. Var med och skapa ett meningsfullt och gott liv för Malmöbor med psykisk, intellektuell eller fysisk funktionsnedsättning!

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Information om tjänsten

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning, vikariat 6 månader
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Den 15 november, eller enligt överenskommelse

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Befattningen ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver tas i anspråk av i kommunen redan anställd personal. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om specifika jobb besvaras av kontaktpersonen som anges i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Urban Funck
Telefon 070-8703139
Område Malmö stad
Yrkesroll HR & Personal, HR-administration
Typ av anställning Heltid, Vikariat
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)