Grundskollärare i matematik åk. 4 till Hyllievångsskolan

Grundskollärare i matematik åk. 4 till Hyllievångsskolan

Arbetsuppgifter

Nu söker vi dig som är behörig lärare i matematik mot årskurs 4 till oss på Hyllievångsskolan! Hos oss på Hyllievångsskolan erbjuds du att vara med vid uppstarten av vårt mellanstadium, vilket innebär att tillsammans med kollegorna ansvara för att utveckla och driva verksamheten framåt.

I ditt uppdrag hos oss arbetar du med att ansvara för matematikundervisningen i tre klasser i årskurs 4, förbereda/utvärdera dina lektioner samt undervisa i matematik. Du bedriver en modern, kreativ och inspirerande undervisning som väcker dina elevers nyfikenhet och motiverar dem till att vilja söka mer information och kunskap. Lektionerna ska vara varierade och lustfyllda och anpassas utifrån dina elevers olika behov. Läromedel kompletteras med digitala verktyg, såsom Bingel och Nomp. Vi arbetar språkutvecklande i alla ämnen och därför tar även laborativ matematik och kooperativt lärande stor del av matematikundervisningen. Din undervisning bygger styrdokument och vår skolas läroplan. Utifrån dessa planerar du din undervisning för att ge alla dina elever möjlighet till en så omfattande social och personlig utveckling som möjligt.

Du ingår i ett arbetslag tillsammans med lärare och fritidshemspersonal. I arbetslaget diskuterar och beslutar ni om innehållet i undervisningen och om eventuella behov av till exempel ämnesintegrering eller projektstudier i era klasser. Du blir en del av ett arbetslag med som ser fram emot ditt deltagande och engagemang.

I ditt uppdrag ingår det även mentorskap. I din roll som mentor ansvara du för att i samverkan med EHT utarbeta och utvärdera extra anpassningar, utredning av elevs behov av särskilt stöd och åtgärdsprogram. Som mentor informerar och håller du elevens vårdnadshavare underrättade om elevens studieutveckling, genom regelbundna utvecklingssamtal.

Kvalifikationer

Du som söker är legitimerad lärare med behörighet i matematik mot mellanstadiet. Du har tidigare erfarenhet av att arbeta som lärare och det är meriterande om du har intresse eller erfarenhet av att vara med i uppbyggnaden av nya stadier. Det är även meriterande med erfarenhet av kooperativt lärande. Är du dessutom Google-certifierad pedagog nivå 1 eller har god förtrogenhet med Googles verktyg i undervisning är detta också meriterande.

Du har en god insikt i och kunskap om skolans styrdokument och kan på ett effektivt sätt använda dem i ditt dagliga arbete. Vidare har du en god didaktisk och pedagogisk förmåga och kan därför leda och organisera ditt arbete för att skapa studiero och en god lärandemiljö åt våra elever under hela deras skoldag.

Utifrån evidensbaserad forskning kan du utveckla ditt arbete och med en god kännedom och vana arbetar du effektivt med relevanta digitala verktyg. Självklart har du ett professionellt förhållningssätt och arbetar för goda relationer med våra elever, deras vårdnadshavare och alla dina kollegor på skolan.

Välkommen med din ansökan!

Om arbetsplatsen

Hyllievångsskolan är en framtidsorienterad skola som främjar alla elevers utveckling och lärande. Skolans placering i gränslandet mellan staden och landet ger eleverna stora möjligheter till spännande och varierande lärmiljöer. Skolan utökas läsårsvis och är fullt utbyggd läsåret 2023/2024 till årskurs 6. Hyllievångsskolan främjar kollegialt samarbete, både utifrån planering av undervisning och genom innovativa lokaler.

Skolan stod färdigbyggd 2017 och är unikt utformad. Här finns inga traditionella korridorer, utan skolan är öppen och välkomnande. Skolan är byggd efter arbetslagen och lärarnas arbetsrum finns i anslutning till salar och grupprum. Förutom våra klassrum har vi två utomhusklassrum att använda på tredje våningen.

Med respekt, engagemang och kreativitet skapar grundskoleförvaltningen de bästa förutsättningarna för alla medarbetare. Vi arbetar tillsammans i vårt övergripande uppdrag med att ge alla Malmös 30 000 elever samma möjligheter att lyckas och nå goda resultat i skolan. Gör skillnad tillsammans med 5 500 kollegor och var en del av grundskoleförvaltningens positiva utveckling!

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: 2021-08-10

Övrigt

Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på https://polisen.se/tjanster-tillstand/blanketter/. Blanketten finns i kategorin Belastningsregistret och heter Skola, förskola eller barnomsorg - Belastningsregistret.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nedan nämnda kontaktpersoner.
Mer info
Kontaktperson Annette Madsen
Telefon 073-385 96 21
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Fritidspedagog
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 7 mars 2021 (6 dagar kvar)