Grundskollärare åk. 7-9 med behörighet i Hkk till Söderkullaskolan

Grundskollärare åk. 7-9 med behörighet i Hkk till Söderkullaskolan

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en engagerad lärare för årskurs 7-9 med behörighet i hemkunskap till Söderkullaskolan!

Du blir en av två hemkunskapslärare på skolan och det finns goda möjligheter till olika typer av samarbeten och samplanering, både i hemkunskap och tillsammans med andra ämnen.

Som lärare planerar och genomför du undervisning samt bedömer elevernas förvärvade kunskaper kontinuerligt. Din undervisning är modern och kreativ, du har förmågan att se dina ämnen i ett större sammanhang och du är duktig på att koppla det till elevernas verklighet och vardag. Du utvärderar och utvecklar det pedagogiska arbetet utifrån skolans styrdokument och elevens behov och intressen, enskilt såväl som tillsammans med arbets- och ämneslaget.

Tjänsten innebär även mentorskap i ett av arbetslagen för årskurs 7-9. I din roll som mentor har du ett specifikt ansvar över en grupp elever som du därigenom får möjligheten att följa närmre i deras studieutveckling och personliga mognad.

Tillsammans med dina kollegor arbetar du för att arbetslagets elever ska få en välfungerande skolgång. Planering, utvärdering, elevvård, utvecklingssamtal, föräldrakontakt är exempel på uppgifter som ingår i uppdraget.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad lärare med behörighet för undervisning mot årskurs 7-9 i hemkunskap. Det är meriterande om du har behörighet i ytterligare något ämne. Vi ser också positivt på om du har erfarenhet av att arbeta ämnesövergripande/tematiskt och vill utveckla detta arbete.

Du har god insikt i och kunskap om skolans styrdokument och kan på ett effektivt sätt använda dem i ditt dagliga arbete. Vidare har du en god didaktisk och pedagogisk förmåga och kan därför leda och organisera ditt arbete för att skapa en god lärandemiljö åt våra elever under hela deras skoldag.

Utifrån evidensbaserad forskning kan du utveckla ditt arbete och med god kännedom och vana arbetar du effektivt med relevanta digitala verktyg.

Du har ett positivt förhållningssätt och ser möjligheter istället för hinder, stimuleras av utmaningar, är flexibel och har lätt för att samarbeta. Självklart har du ett professionellt förhållningssätt och arbetar för goda relationer med våra elever, deras vårdnadshavare och alla dina kollegor på skolan.

Välkommen med din ansökan!

Om arbetsplatsen

Söderkullaskolan är en F-9 skola i södra Malmö där våra ca 880 elever står i centrum. Vi arbetar för ett gott arbetsklimat som stimulerar elevernas motivation, ansvarstagande och lust att lära. Pedagogerna arbetar i arbetslag där mentorskap, planering, bedömning, utvärdering och analys av resultat är centrala delar. Vi vill att Söderkullaskolan ska vara varje elevs bästa skola där alla lyckas, känner trygghet och får en god framtidstro. I årskurs 7-9 har vi spetsklass i engelska med nationell intagning. Vi vill att vår inriktning ska märkas på hela skolan och ser därför gärna att vår personal är trygg i sin engelska.

Grundskoleförvaltningen - stadens största förvaltning med 80 skolor, 6200 medarbetare och 33 900 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans- varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: 100 %
Antal tjänster: 1
Tillträde: 2021-08-10

Övrigt

Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på https://polisen.se/tjanster-tillstand/blanketter/. Blanketten finns i kategorin Belastningsregistret och heter Skola, förskola eller barnomsorg - Belastningsregistret.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nedan nämnda kontaktpersoner.
Mer info
Kontaktperson Cecilia Lindblad
Telefon 0731-40 29 56
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Fritidspedagog
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 12 maj 2021 (5 dagar kvar)