Grundlärare i fritidshem till Nydalaskolan

Grundlärare i fritidshem till Nydalaskolan

Arbetsuppgifter

Nu söker vi en grundlärare i fritidshem till Nydalaskolan. Arbetslaget består av engagerade, kunniga och drivna medarbetare som ser fram emot ditt deltagande i planeringen av det pedagogiska arbetet.

I din roll som grundlärare i fritidshem hos oss ansvarar du för att planera, undervisa och bedöma eleverna på vårt fritidshem. Utifrån läroplanen och våra styrdokument skapar du en miljö på fritidshemmet som syftar till att stärka våra elever i såväl deras kunskapsutveckling som i deras personliga utveckling.

Som grundlärare i fritidshem hos oss arbetar du för att erbjuda våra elever en meningsfull fritid. I det ingår det att uppmuntra till allsidiga kontakter, social gemenskap och att stärka grupprelationer. I dina arbetsuppgifter som lärare på fritidshemmet samverkar du också utifrån de sju förmågorna tillsammans med undervisande lärare.

Kvalifikationer

Du som söker har lärarlegitimation med behörighet att undervisa i fritidshem. Du har en god insikt och kunskap i skolans styrdokument och vet hur du på ett effektivt sätt tillämpar dessa i det dagliga arbetet.

Vidare har du en god didaktisk och pedagogisk förmåga som gör att du självständigt kan leda och organisera ditt arbete för att skapa en studiero och en god lärmiljö, för våra elever, under hela dagen. Utifrån evidensbaserad forskning kan du utveckla ditt arbete och med en god kännedom och vana arbetar du effektivt med relevanta digitala verktyg.

Välkommen med din ansökan! Intervjuer kommer att hållas fortlöpande.

Om arbetsplatsen

På Nydalaskolans fritidshem går ca 220 elever. Vi har tre avdelningar som heter Poseidon, Athena och Afrodite.

Syfte och mål med vårt fritidshem är att stimulera elevernas utveckling och lärande samt att erbjuda eleverna en meningsfull fritid. För att detta ska ske driver vår förstelärare för fritidshem tillsammans med personal vårt arbete kring årshjul, språkbruk, kooperativt lärande och samverkan. Fritidshemspersonalen träffas i olika forum för att diskutera, planera och utveckla vår verksamhet tillsammans.

Vi har ett nära samarbete med DoIt som är en förening där eleverna får möjlighet att prova på olika fritidsaktiviteter så som handboll, innebandy och drönare. Vi kommer även att inleda ett samarbete med SkolIF som är ett projekt vars syfte är att få unga att leda unga.

Grundskoleförvaltningen - stadens största förvaltning med 77 skolor, 6400 medarbetare och 34500 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans - varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: HT 2022, enligt överenskommelse

Övrigt

Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.
Mer info
Kontaktperson Tuva Ingmarsson
Telefon 0723-577894
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Fritidspedagog
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)