Grundlärare i fritidshem till Lorensborgsskolan

Grundlärare i fritidshem till Lorensborgsskolan

Arbetsuppgifter

Vi söker nu dig grundlärare i fritidshem som är särskilt intresserad av att arbeta med våra yngsta elever. Du kommer att arbeta med våra förskoleklasselever under skoltiden och i det arbetet ha särskilt fokus på att stötta eleverna i deras utveckling av sociala färdigheter samt arbeta med att skapa trygga och fungerande grupper. Dina närmsta samarbetspartners är förskollärare, grundlärare i fritidshem och grundskollärare.

Som grundlärare i fritidshem hos oss ska du också arbeta för att erbjuda eleverna en meningsfull fritid och främja allsidiga kontakter, social gemenskap samt stärka grupprelationer. Under tiden våra elever går i skolan samverkar du med skolan. Det kan även bli aktuellt att du själv bedriver undervisning i ett eller flera ämnen under elevernas skolgång.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad lärare i fritidshem. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet från yrket eller om du har arbetat som fritidspedagog tidigare. Har du kunskap och erfarenhet av arbete med grupputveckling för yngre barn samt kunskap och erfarenhet av arbete med elever i förskoleklass och år 1 ser vi det som meriterande. Du har en god insikt och kunskap i skolans styrdokument och vet hur du på ett effektivt sätt tillämpar dessa i det dagliga arbetet.

I samband med skolstarten 2021 kommer vi att med nya grepp ta emot våra förskoleklasselever för att på ett ännu bättre sätt kunna möta dem där de står och ta dem vidare i sin utveckling. Vi vill genom en medveten planerad lärmiljö och hög pedagogisk skicklighet ge varje elev förutsättningar för ett lustfullt lärande och därmed god utveckling mot målen. Vill du vara en del av detta spännande och viktiga arbete, och bidra med dina kunskaper och erfarenheter? Då är du välkommen med din ansökan!

Om arbetsplatsen

Lorensborgsskolan är en F-6 skola belägen i Innerstaden, med närhet till Stadion och Pildammsparken. Vi har ett ökande elevantal och går från 2 paralleller till 3, vi har drygt 400 elever i dagsläget. Utöver vanliga klasser har vi särskild undervisningsgrupp, synverksamhet och förberedelseklass.

Om du vill arbeta hos oss vill du också arbeta för att genomföra vår vision: På Lorensborgsskolan arbetar vi för att varje enskild elev utvecklar sitt personliga ledarskap så att de med framgång och utifrån sitt bästa jag får en positiv och utvecklande skolgång och i framtiden ett positivt och utvecklande yrkesliv. Vi arbetar för ett starkt ledarskap på vår skola, i varje klassrum, i varje medarbetare och i varje elev. Våra förväntningar bygger på en tro att varje enskild individ kan påverka sitt liv i en positiv riktning genom enkla handlingar i vardagen. Detta gör vi genom formativt arbete så att varje elev förstår nuläge såväl som nästa steg. Vi använder oss av Tydliga Utmanande och Rimliga mål.

Vi använder digitala verktyg för att få ett förädlingsvärde i undervisningen, för att föra in skolan i hemmet, för en ökad transparens och för att få en rimlig arbetsbelastning. Vi delar framgångar och utmaningar med varandra för att nå nya insikter och lärdomar, vi delar med oss av vår klassrumspraktik och våra planeringar och utmanar varandra i vardagen. Vi utövar ledarskap genom att ha höga förväntningar på varandra, genom att visa omtanke om och respekt för alla vi möter under skoldagen och genom att ta ansvar för vår gemensamma arbetsmiljö. Vi känner tillit till varandra och till att vår läroplan kommer att vägleda oss i vårt arbete.

Grundskoleförvaltningen - stadens största förvaltning med 80 skolor, 6200 medarbetare och 33 900 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans- varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: 100 %
Antal tjänster: 2
Tillträde: 2021-08-10

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta ovan nämnda kontaktpersoner.
Mer info
Kontaktperson Anna Cederpil
Telefon 0709-442604
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Fritidspedagog
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 7 maj 2021 (1 dag kvar)