Grundlärare i fritidshem till Lindängeskolans grundsärskola

Grundlärare i fritidshem till Lindängeskolans grundsärskola

Arbetsuppgifter

Varmt välkommen till Lindängens grundsärskola! Vi utökar organisationen och söker nu grundlärare i fritidshem till vår grundsärskola. Du kommer att arbeta i den pedagogiska verksamheten under elevernas tid i skolan och fritidshemmet. Eleverna läser enligt inriktningen ämnesområde och inriktningen ämne. I ditt uppdrag ingår bland annat att planera, genomföra och utvärdera det pedagogiska arbetet utifrån skolans styrdokument och elevens behov och intressen.

Hos oss ingår du i ett arbetslag med kollegor där ni tillsammans får förutsättningar till samplanering. Tillsammans i arbetslaget arbetar ni för en skola och ett fritidshem som andas studiero och gemenskap. För att lyckas i ditt uppdrag ges du förutsättningar genom samarbete med såväl dina kollegor men också ett välutbildat EHT team, ett serviceteam och ett IKT team samt skolledning.

Som medarbetare får du möjligheter till att omvärldsbevaka så du kan utvecklas i ditt uppdrag. Vi prioriterar din goda arbetsmiljö för balans i såväl arbete som fritid!

Kvalifikationer

Du som söker är legitimerad grundlärare i fritidshem. Du ska ha tidigare erfarenhet av att arbeta i fritidshem samt skola och det är meriterande om du har erfarenhet av arbete i grundsärskolan. Du har god kunskap om skolans styrdokument och kan tillämpa dem i det dagliga arbetet. Du är kreativ och anpassar ditt förhållningssätt och dina pedagogiska metoder utifrån den individuella elevens eller elevgruppens behov. Du utvecklar den pedagogiska verksamheten till att både bli rolig, inspirerande och utmanande.

Vi förutsätter att du ser varje elev utifrån ett helhetsperspektiv och har en positiv elevsyn. Du skapar goda relationer med elever, föräldrar och kollegor. Du har god datorvana och erfarenhet av att använda IT i din undervisning. Det är meriterande om du har erfarenhet av alternativa lärverktyg som till exempel TAKK.

Som person är du lugn, stabil och lyhörd och har förmågan att skapa en trygg miljö för eleverna. Du har vana av att jobba självständigt och ta beslut, men kan även samarbeta i arbetslag. Att arbeta med våra elever innebär att ingen dag är den andra lik. Dagsform avgör vilka krav och aktiviteter som fungerar. Därför behöver du vara flexibel och ha förmåga att anpassa ditt arbetssätt efter verksamhetens behov. Det är nödvändigt att du behärskar god svenska i tal och skrift.

Vi ser fram emot din ansökan!

Om arbetsplatsen

Vi är en resursstark och värdestyrd grundsärskola och fritidshem. Vår ambition är att våra ca 75 elever i åk 1-9 varje dag skall möta en utmärkt undervisning och ett värdestyrt fritidshem.

På vår skola arbetar vi tillsammans, lär av varandra och vi har goda förutsättningar i lärmiljöer, material och digitalt att forma vår undervisning för Varje elevs bästa skola. Vi är en stor och resursstark grundsärskola där du har ca 58 kollegor såsom specialpedagoger, speciallärare, lärare, fritidspedagog, social pedagog och elevassistenter. Många att samarbeta och utbyta ett kollegialt lärande med.

Idag finns vår skola i två byggnader samt inne i huvudbyggnad Lindängeskolan. Vi har funktionella lokaler som ligger i väldigt nära anslutning till huvudbyggnad men trots det så ser vi fram emot en förädling av våra förutsättningar. Det pågår ett arbete med att bygga en stor, modern och nybyggd grundsärskola som vi kommer att flytta in i under läsår 2023/2024, vilket vi ser mycket fram emot. Då samlas hela grundsärskolan under samma tak och under samma tak som Lindängens grundskola som tillika är våra kollegor.

Grundskoleförvaltningen - stadens största förvaltning med 77 skolor, 6400 medarbetare och 34500 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans - varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 3
Tillträde: Snarast, enligt överenskommelse

Övrigt

Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.
Mer info
Kontaktperson Maria Simbotin
Telefon 070 971 95 80
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Fritidspedagog
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 23 maj 2022 (4 dagar kvar)