Grundlärare fritidshem till Klagshamnsskolan/Strandskolan

Grundlärare fritidshem till Klagshamnsskolan/Strandskolan

Arbetsuppgifter

Som grundlärare i fritidshemmet hos oss utvecklar du den pedagogiska verksamheten till att vara rolig, inspirerande och utmanande. Du bedriver en kreativ undervisning och hittar strategier för att nå varje elev och stärka denne i såväl kunskapsutveckling som i den personliga utvecklingen.

I ditt uppdrag ingår bland annat att planera, genomföra och utvärdera det pedagogiska arbetet utifrån fritidshemmets styrdokument. Du ska också utvärdera och utveckla det pedagogiska arbetet utifrån skolans styrdokument och elevernas behov och intressen.

Under skoldagen stödjer du arbetet i klassen, ämnen och i arbetslaget utifrån din profession.Efter skolan är du tillsammans med andra pedagoger ansvarig för verksamheten på en fritidshemsavdelning, planerar, genomför och utvärderar verksamheten i enlighet med uppdraget och våra styrdokument.

Kvalifikationer

Du som söker har lärarlegitimation med behörighet att undervisa i fritidshem. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete i fritidshem och/eller förskoleklass. För att bli aktuell för tjänsten krävs god datorvana och erfarenhet av att använda IT i din undervisning. Du har en god insikt och kunskap i skolans styrdokument och vet hur du på ett effektivt sätt tillämpar dessa i det dagliga arbetet. Vidare har du en god didaktisk och pedagogisk förmåga som gör att du självständigt kan leda och organisera ditt arbete för att skapa studiero och en god lärmiljö. Utifrån evidensbaserad forskning kan du utveckla ditt arbete och med en god kännedom och vana arbetar du effektivt med relevanta digitala verktyg.

Som grundlärare i fritidshem och förskoleklass har du en viktig roll i att bygga en grund som får eleverna att känna trygghet och lust att lära. Därför söker vi dig som har förmåga att skapa goda relationer med elever, föräldrar och kollegor. Vidare kräver arbetet att du har en god samarbetsförmåga, är initiativrik samt att du kan anpassa ditt förhållningssätt utifrån situation. Du har dessutom förmågan att se verksamheten utifrån ett helhetsperspektiv och med fokus på alla skolans elever. Vi förutsätter att du har ett salutogent förhållningssätt.

Välkommen med din ansökan!

Om arbetsplatsen

Vi är en F-9 skola vilket vi ser som en stor förmån eftersom vi kan följa våra elever från sex års ålder till dess att de går ut årskurs 9. För att förstärka känslan av en F-9 skola skapar vi många tillfällen för personal på skolan att mötas över stadiegränserna.

Rektorsområdets gemensamma vision präglas av våra ledord, kunskap, glädje, trygghet och självständigt tänkande!

Nu söker vi en grundlärare till vårt fritidshem för F-klass. Vårt fritidshem består av fem avdelningar, två på Klagshamnskolan och tre på Strandskolan.Vi arbetar aktivt med att skapa en gemensam samsyn och ett gemensamt tankesätt som genomsyrar vårt pedagogiska arbete. Undervisningen och fritidsverksamheten på Klagshamns rektorsområde vilar på vetenskaplig grund. För att skapa kvalité och likvärdighet avsätter vi gemensam tid för samplanering och tillfällen att arbeta tillsammans på de olika avdelningarna. Vi är en skola med mycket glädje och en stabil personalstyrka som stöttar varandra. Hos oss får du som pedagog möjlighet att vara med och påverka, utvecklas och utmanas i ett kollegium med en bredd av erfarenheter och kompetenser.

Delta i skapandet av varje elevs bästa skola - du också!
Med respekt, engagemang och kreativitet skapar grundskoleförvaltningen de bästa förutsättningarna för alla medarbetare. Vi arbetar tillsammans i vårt övergripande uppdrag med att ge alla Malmös 30 000 elever samma möjligheter att lyckas och nå goda resultat i skolan. Gör skillnad tillsammans med 5 500 kollegor och var en del av grundskoleförvaltningens positiva utveckling!

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Om du har sökt tjänster i Malmö stad tidigare så kanske du märker att du till denna tjänst söker på ett nytt sätt, via ett nytt rekryteringssystem. Vi byter rekryteringssystem för att de ska var enklare för dig att söka våra tjänster. Om du har sökt i vårt tidigare system Visma Recruit, och vill återanvända din ansökan i denna rekrytering kan du logga in på ditt konto i Visma Recruit och ladda ner ditt tidigare CV och personliga brev.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta ovan nämnda kontaktpersoner.
Mer info
Kontaktperson Annika Ingelström Paulsen
Telefon 0709-233806
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 22 feb 2020 (4 dagar kvar)