GIS-ingenjör

GIS-ingenjör

Arbetsuppgifter

Stadsbyggnadskontoret söker nu en GIS-ingenjör med placering på Geodataenheten.

Den här rollen passar dig som trivs med många kontaktytor. En viktig, och rolig, del av tjänsten är att hjälpa chefer och medarbetare att utveckla verksamheten med digitala lösningar. I ditt arbete ingår att utveckla den interna processen för insamling av GIS-information och du kommer vara ett stöd på förvaltningen när det gäller presentationer och analyser med hjälp av GIS-information. Tjänsten innebär praktiskt arbete som att uppdatera, administrera och optimera våra rutiner och produkter men du blir även en viktig person i utvecklingsarbetet av GIS-information. Vidare kommer du ingå i olika nätverk och samarbeten inom GIS-området, bland annat tillsammans med de andra förvaltningarna i Malmö stad vad gäller det gemensamma kartverktyget mMap. På sikt kommer du projektleda arbetet med vår kommande externa webbkarta.

Geodataenheten tillhör stadsmätningsavdelningen och har ett brett ansvar inom geodataområdet. Vi hanterar beställningar, leveranser, e-tjänster, webbkartor, analyser, 3D-verksamhet, informationsförvaltning, utveckling och mycket mer. På avdelningen finns även kommunala lantmäterimyndigheten (KLM), mätningsenheten, IT-enhet samt enheten för arkiv och informationsförvaltning. Välkommen till oss!

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad GIS-ingenjör, alternativt annan utbildning inom GIS-området som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har erfarenhet inom GIS-området, och har du erfarenhet av liknande roll i offentlig förvaltning är det en fördel. Kunskaper i svenska, såväl i tal som i skrift, krävs. Vidare ser vi det som meriterande med kunskaper i databashantering, erfarenhet av olika GIS plattformar och projektledning.

Det är av stor vikt att du ser och har en förståelse för digitalisering som ett verktyg för att skapa värde åt medborgaren såväl som den egna verksamheten. Har du dessutom erfarenhet av förändringsarbete i samband med införande av digitala arbetssätt ger det goda förutsättningar för att trivas i denna roll. Arbetet kräver att du är pedagogisk, och vi ser gärna att du har erfarenhet av att informera/utbilda och utveckla utbildningsmaterial.

Vi söker en person som är kunnig, trovärdig och som har förmågan att kunna kommunicera med olika aktörer och målgrupper. För att trivas i rollen bör du därför vara bekväm med att tala inför olika grupper av människor. Det är viktigt för dig att leverera resultat och hålla deadlines. Du är van vid att växla mellan olika arbetsuppgifter och kan omprioritera vid behov. Som person är du strukturerad, flexibel och tålmodig. Vi önskar att du har förmågan att se möjligheter och hitta lösningar på olika utmaningar och att du vill engagera andra i denna process.

Låter det som en tjänst för dig? Tveka inte att höra av dig om du har några frågor. Vi ser fram emot din ansökan!

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Stadsbyggnadskontoret är en myndighet för plan-, bygg- och lantmäterifrågor. Förvaltningen arbetar med översiktlig planering, detaljplanering, fastighetsbildning, bygglov, mätning och kartläggning. Stadsbyggnadskontoret arbetar för Malmöborna, byggmarknadens olika aktörer och övriga verksamma i Malmö. Tillsammans med andra förvaltningar skapar våra 230 medarbetare förutsättningar för en stad som är hållbar och attraktiv att bo och verka i. Hos oss får du alla förmåner av trygghet och flexibilitet man kan förvänta sig av en offentlig arbetsgivare. Den allra största förmånen, som vi ser det, är att tillsammans med professionella kollegor få göra skillnad på riktigt för Malmö och Malmöborna.

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse.

Övrigt

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.
Mer info
Kontaktperson Trine Nykjär
Telefon 040-342352
Område Malmö stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 31 jan 2021 (10 dagar kvar)