Fysioterapeut / Sjukgymnast till enheten SVU/Korttid

Fysioterapeut / Sjukgymnast till enheten SVU/Korttid

Välkommen till avdelning Myndighet, enhet SVU/Korttid!

Nu söker vi en ny kollega till vårt team som vill ta över stafettpinnen efter vår kära kollega som efter många år i teamet går till annat spännande uppdrag inom förvaltningen.

Vi är ett team som trivs mycket bra med varandra. Vi sätter laget före jaget och vi alla hjälper varandra i våra ärenden för att få en helthetssyn över brukaren. Teamet som du kommer att arbeta i består av 10 biståndshandläggare, 5 sjuksköterskor, 3 arbetsterapeuter och 3 fysioterapeuter som alla besitter olika erfarenheter som berikar gruppen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Som sjukgymnast/fysioterapeut i vårdplaneringsteamet ansvarar du för en trygg och säker hemtagning av patienter från slutenvården och uppföljning på korttidsvistelse. Du skapar förutsättningar för den enskilde att leva ett så självständigt, delaktigt och meningsfullt liv som möjligt utifrån ett individcentrerat förhållningssätt med fokus på det friska. Tillsammans med dina kollegor planerar ni för hemgång vilket kan innebära digitalplanering, personliga möten på sjukhuset eller telefon/Skypeplaneringar.

Arbetet innebär också att du ska göra bedömningar och överrapportering utifrån HSL till andra verksamheter i samband med hemgång från sjukhus och korttidsboende. Du kommer behöva samverka i team med andra yrkesgrupper både internt och externt. Det krävs att du har en god närståendekontakt och gott teamarbete med sjuksköterskor och biståndshandläggare som skapar förutsättning för att ge brukare och närstående trygghet och god service.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är leg. fysioterapeut/sjukgymnast som vill bli en del av vårt fantastiska team! Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet inom yrket men det är inget krav.

Som person är du positiv, engagerad och öppen för nya utmaningar. Med en rätt inställning bidrar du till ett gott arbetsklimat för att främja ett gott samarbete. Du är flexibel och har god förmåga att arbeta både självständigt och i team.

I ditt dagliga arbete bemöter du patienter, anhöriga och kollegor på ett respektfullt och professionellt sätt. Du har god servicekänsla och kommunikationsförmåga samt är lyhörd för patienternas individuella behov. Du har datorvana och kan utrycka dig väl i både tal och skrift på svenska.

Arbetet kräver att du har god insikt om gällande lagstiftning, fastställda mål och riktlinjer.

Du kommer att erbjudas en gedigen introduktion som vi anpassar utifrån dig som person samt din kunskap och erfarenhetsnivå.

Vi är måna om att ha rätt person på rätt plats och lägger därför stor vikt vid personlig lämplighet!

Viktig information till dig som söker jobb i Hälsa-, Vård- & Omsorgsförvaltningen.

När du söker jobb hos oss kommer vi be dig att visa upp ett utdrag ur Polisens Belastningsregister. Du behöver själv begära ett utdrag ur Belastningsregistret och det gör du via en blankett som du hittar på polisens hemsida: http://bit.ly/polisens-blankett

När du fått ditt utdrag uppvisar du sedan det för rekryterande chef. Observera att den normala handläggningstiden hos polisen är cirka två veckor, så beställ gärna utdraget i samband med att du söker tjänsten.

Här kan du läsa mer: http://bit.ly/Information-om-utdrag

Om arbetsplatsen

Myndighetsavdelningen i Hälsa-, vård- och omsorgsförvaltningen är organiserad i tre enheter varav en ansvarar för samverkan och planering vid utskrivning från slutenvården samt uppföljning av korttidsbeslut.

I dagligt tal kallar vi oss SVU, en förkortning av samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård. Enheten består av cirka 80 medarbetare uppdelat i tre sektioner med tvärprofessionella team innefattande biståndshandläggare, sjuksköterskor, arbetsterapeuter, fysioterapeuter/ sjukgymnaster och assistent. Professionerna i teamet beslutar utifrån sina uppdrag om behov av bistånd enligt Socialtjänstlagen (SoL) och insatser enligt Hälso- och sjukvårdslagen (HSL).

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: 1 oktober eller enligt överenskommelse

Urval och intervjuer sker löpande under rekryteringsprocessens gång. Intervjuer kommer att genomföras eftermiddagstid där du kommer att få träffa närmsta chef samt kollega.

Övrigt

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.
Mer info
Kontaktperson Emilia Antonius
Telefon 0733-816961
Område Malmö stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)