Fritidsförvaltningens simsektion söker simlärare

Fritidsförvaltningens simsektion söker simlärare

Arbetsuppgifter

Efterfrågan av simskolor ökar och därför söker nu bad- och rekreationsenhetens simsektion på fritidsförvaltningen en ny simlärare.

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Arbetet som simlärare innebär att du arbetar med att öka simkunnigheten bland Malmös barn, unga och vuxna. Du och dina kollegor jobbar tillsammans med att öka simkunnigheten i staden och genom detta minska utanförskap och hjälpa bl a alla barn att gå ut med betyget godkänt i ämnet Idrott och hälsa.

Din huvuduppgift kommer vara att leda simskolor och hålla i uppföljningsskolsim. Du kommer få vara med och skapa nya aktiviteter för att öka simkunnigheten i Malmö, utveckla arbetet med verksamhetens Instagramkontot för att sprida kunskap om vattensäkerhet och simskolor. I arbetet ingår även att dokumentera och följa upp simskolorna samt badvärdsuppgifter, exempelvis badbevakning och lokalvård.

När du arbetar som simlärare i simsektionen kommer din arbetsplats variera utifrån behovet på simskola i staden - huvudarbetsplatsen är Hylliebadet. Under skolloven sker större delar av arbetet dagtid och oftast på annan arbetsplats, under sommaren kan även tjänsten innebär att du leder havssimskolor.

Du kommer att arbeta enligt schema där kvällstjänstgöring ingår.

Kvalifikationer

Du som söker har gymnasiexamen eller motsvarande samt är simkunnig. Det är meriterande om du har arbetslivserfarenhet av att arbeta med barn och unga, tex. inom skolvärlden eller inom föreningslivet. Har du arbetslivserfarenhet eller intresse av att arbete med barn med särskilda behov är det positivt.

Du har goda kunskaper i svenska och engelska, skriftligt såväl som muntligt. B-Körkort är meriterande.

Vi ser gärna att du är utbildad simlärare, det är ett plus om du är utbildad poolivräddare, badmästare, instruktör i småbarnssim, HLR eller Första hjälpen, men det viktigaste är att du är rätt person för jobbet.

För att trivas i vårt team får du, som person, energi av att lära ut och att sprida glädje till såväl deltagare som kollegor. Då du kommer att vara simskolans ansikte utåt och kan ställas inför olika situationer krävs det att du har förmåga att hantera människor och alltid agerar som en god ambassadör. Du är positiv, kommunikativ och lyhörd samt trivs med att arbeta i ett högt tempo.

Om arbetsplatsen

Fritidsförvaltningens bad- och rekreationsenhet
Under fritidsförvaltningens bad- rekreation och fritidsgårdavdelningen ligger bad- och rekreationsenheten. Enheten bedriver egen verksamhet på Hylliebadet, Oxievångsbadet, Rosengårdsbadet, Simhallsbadet, Öresunds Funkis - badet utan hinder, Torups friluftsgård och Bulltofta motionscenter. Rosengårdsbadet har också en utomhusbassäng som är öppen för Malmöborna sommartid. Ambitionen är att baden tillsammans ska erbjuda de drygt 400 000 Malmöborna som årligen medarbetare som arbetar på baden är viljan och drivet att skapa, utveckla och förverkliga en verksamhet där Malmöbon står i fokus.

I förvaltningens bad- och rekreationsenhet ingår det en simsektion som har som uppdrag att öka simkunnigheten bland Malmös barn, unga och vuxna.

Fritidsförvaltningen - en aktiv förvaltning
Tycker du att det är viktigt med en meningsfull fritid? Vill du jobba med något som gör skillnad? I så fall välkommen att söka jobb hos oss på Fritidsförvaltningen. Vår verksamhet omfattar stadens fritidsgårdar, drift av idrotts- och fritidsanläggningar, genomförande av små och stora evenemang och inte minst stöd och service till stadens föreningsliv. På fritidsförvaltningen jobbar vi alla tillsammans för att göra skillnad för Malmöborna och vår yttersta ambition är att alla Malmöbor ska ha möjlighet till en meningsfull fritid.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Varmt välkommen med din ansökan.

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

För alla medarbetare på fritidsförvaltningens simsektion är simkunnighet ett krav. I samband med intervjun kommer därför ett simtest att genomföras. Ingen tyngd läggs i hur väl det genomförs utan vikt läggs vid erfarenhet och personlig lämplighet.

Då medarbetare på fritidsförvaltningens bad- och rekreationsenhet kommer i kontakt med barn och unga kommer ett utdrag ur belastningsregistret att behöva visas upp om det är aktuellt med anställning.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.
Mer info
Kontaktperson Ida Granlund
Telefon 0708-774853
Område Malmö stad
Yrkesroll Media, Kultur & Design
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)