Familjerådgivare i Malmö stad

Familjerådgivare i Malmö stad

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en familjerådgivare vars främsta uppgift är att genom samtal medverka till att bearbeta samlevnadsproblem och konflikter, främst i par- och familjerelationer. Även relationsinriktat arbete med en enskild, familjer och grupper kan förekomma. I uppdraget ingår, förutom att erbjuda samtal och ge vägledning, även vid behov att arbeta förebyggande och utåtriktat.

Kvalifikationer
  • Socionomexamen eller beteendevetenskaplig universitet- eller högskoleexamen som arbetsgivaren bedömer likvärdig
  • Examen i Psykoterapiutbildning steg 1
  • Minst tre års arbetslivserfarenhet av socialt behandlingsarbete med familjer
  • Tjänsten förutsätter att du har goda kunskaper i svenska samt engelska och att du kan uttrycka dig väl i såväl tal som skrift
Det är meriterande om du har tidigare arbetslivserfarenhet och kunskap av att ha arbetat med par samt erfarenhet av att arbeta med flera personer i rummet. Det är också värdefullt om du, vid sidan av svenska och engelska, behärskar andra språk.

Som person är du trygg och stabil med en god självinsikt och kan skilja på det personliga och professionella. Du är flexibel och förhåller dig på ett sätt som är anpassat till situationen. När förutsättningar ändras ser du möjligheter i förändringar och har ett konstruktivt och lösningsorienterat förhållningssätt. Det är viktigt att du har en god samarbetsförmåga och är relationsskapande. Vidare är du självgående och tar ansvar för dina uppgifter, har ett stort kundfokus och är inriktad på att prestera och skapa resultat.

I denna rekrytering kommer vi att lägga stor vikt vid personliga kompetenser.

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Familjerådgivningen i Malmö stad är en kommungemensam verksamhet som tillhör Arbetsmarknads- och socialförvaltningen. Verksamheten erbjuder par hjälp med samtal för att finna nya möjligheter och lösningar på problem och konflikter. Familjerådgivningen arbetar under särskilda sekretessbestämmelser och klienterna söker själva hjälp på eget initiativ.

Arbetsplatsen är belägen i centrala Malmö och gruppen består av åtta familjerådgivare. Som familjerådgivare kommer du att vara del av en kompetent och självgående grupp med hög professionalitet och gott samarbete.

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: 2021-02-01, eller enligt överenskommelse.

Övrigt

Urval inför intervjuer är planerat i vecka 40, och förstaintervjuer kommer att ske digitalt måndagen 5/10.

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner.
Mer info
Kontaktperson Karina Rehnberg
Telefon 073-303 38 05
Område Malmö stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Psykolog, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 27 sept 2020 (2 dagar kvar)