Familjerättssekreterare

Familjerättssekreterare

Arbetsuppgifter

Som familjerättssekreterare arbetar du fokuserat med barnrättsperspektivet. På Familjerätten arbetar du med att genomföra utredningar på uppdrag från tingsrätten i tvistefrågorna vårdnad, boende och umgänge. I ditt arbete återkopplar du inhämtade uppgifter i skrift och analyserar inhämtade uppgifter utifrån vedertagen teori. Du gör bedömningar utifrån kap 6 föräldrabalken och avger förslag till beslut. Uppdraget kräver att du har en god förmåga att hålla samtal med föräldrar i konfliktfyllda situationer. Viktigt är också att du som familjerättssekreterare kan på ett bra sätt samtala med barn och inhämta referenser. Tillsammans med dina kollegor bidrar du i arbetet med att utveckla verksamheten vad gäller metoder och arbetssätt för att bättre möta malmöbornas behov, nu och i framtiden.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen och minst 3 års aktuell erfarenhet av kvalificerat utredningsarbete inom familjerätt (VBU) eller inom Barn och Familj. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig kärnfullt i det svenska språket i tal och skrift samt engelska i tal. Vidare är det önskvärt att du har stor vana av att analysera inhämtade uppgifter utifrån risk- och skyddsforskning samt har erfarenhet av att ha arbetat med procapita. Det är fördelaktigt om du vid sidan av svenska behärskar andra språk. Om du har någon av följande utbildningar ser vi det som positivt:
 • Signs of Safety
 • Lösningsfokus
 • MI
 • Norrköpingsmodellen eller liknande
 • Risk- och skyddsbedömning
 • BBIC
 • Annan fördjupad utbildning inom utredningsarbete med barn
Vi ser att du har goda datorkunskaper och B-körkort (för manuellt växlad bil). Det är viktigt för oss att du delar Malmö Stads värdegrund och vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Nedan följer de egenskaper som vi tycker är mest avgörande för den aktuella tjänsten:
 • Samarbetsförmåga
 • Kvalitetsmedveten och resultatinriktad
 • Relationskapande
 • Stabil/stresstålig och hög personlig mognad
 • Flexibel
Vidare ser vi gärna att du är aktiv i gruppen och verkar för förändringsarbete som gynnar malmöborna. Det är positiv om du har ett barnperspektiv, att du kan inta barnets position och företräda barnet i känslor och samtal. Som person är du också positiv och har ett lösningsfokuserat förhållningssätt.

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 2
Tillträde: Snarast, eller enligt överenskommelse

Kontakt
 • Sara Svegin Öhman, sektionschef, 040-345255
Fackliga företrädare
 • Vision, Malmöavdelningen 040-30 48 30
 • SSR, Malmökansliet 040-34 51 14
Övrigt

Urvalsarbetet kommer att påbörjas under ansökningstiden och intervjuer kan komma att ske löpande. Vi kommer att hålla intervjuer under vecka 51.

Vid anställningsintervju vill vi att du visar examensbevis från socionomutbildning. Sökande som erbjuds anställning är skyldig att lämna registerutdrag ur belastningsregister. Sökande som inte lämnat eller uppvisat giltigt registerutdrag kommer inte anställas.

Om du har sökt tjänster i Malmö stad tidigare så kanske du märker att du till denna tjänst söker på ett nytt sätt, via ett nytt rekryteringssystem. Vi byter rekryteringssystem för att det ska vara enklare för dig att söka våra tjänster. Om du har sökt i vårt tidigare system Visma Recruit, och vill återanvända din ansökan i denna rekrytering kan du logga in på ditt konto i Visma Recruit och ladda ner ditt tidigare CV och personliga brev.

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner.
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Juridik, Juridisk rådgivning, Offentlig Förvaltning, Socionom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 16 dec 2019 (7 dagar kvar)