Familjehemssekreterare till familjehemsvården

Familjehemssekreterare till familjehemsvården

Arbetsuppgifter

Som familjehemssekreterare blir ditt huvudsakliga uppdrag att rekrytera och utreda blivande familjehem samt att i samarbete med barnsekreterare handleda i pågående placeringar.

Du följer familjehemmen över lång tid och är ett viktigt stöd i deras uppdrag. Att som familjehem öppna sina dörrar för ett barn innebär många utmaningar, inte bara för familjehemsföräldrarna utan för familjen som helhet. Det är därför betydelsefullt att kunna ta in och vara lyhörd inför varje familjs unika situation. Du behöver kunna bygga långsiktiga och trygga relationer samt vara uthållig och metodisk för att lyckas i ditt arbete. I pågående placeringar arbetar du i team med barnsekreteraren som ansvarar för uppföljningen av de placerade barnen.

Som familjehemssekreterare hanterar du även avtal och ekonomi. Förutom ett nära samarbete med barnsekreteraren behöver du ha ett bra samarbete med övriga instanser och myndigheter runt barnet.

Kvalifikationer

Du har socionomexamen och minst 1 års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Det är positivt om du även har andra relevanta vidareutbildningar och gärna erfarenhet av exempelvis Nya Kälvesten och Kälvesten intervjumetodik.

För tjänsten krävs också att du har B-körkort för manuellt växlad bil. Du har även lätt för att uttrycka dig på svenska såväl i tal som i skrift.

Personliga kompetenser vi söker:
  • Har lätt för att samarbeta med så väl kollegor som uppdragstagare
  • Engagerad och har lätt att anta ett helhetsperspektiv
  • Drivande mot gemensamma mål
  • Nyfiken, öppen, uthållig
Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Vi söker nu en familjehemssekreterare till Familjevården, IFO Utredning, upptagningsområde Innerstaden, som består av två sektioner med ca 10 medarbetare i varje. I sektionerna arbetar kompetenta, erfarna och engagerade barnsekreterare och familjehemssekreterare, samt två förste socialsekreterare som stöttar i det dagliga arbetet samt driver det långsiktiga strategiarbetet och fokuserar på verksamhetsutveckling tillsammans med sektionschefen.

Våra lokaler ligger på Bergsgatan, nära Södervärn och Triangeln med utmärkta pendlingsmöjligheter och nära Möllevångstorget med ett stort utbud av affärer och restauranger.

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: 2021-02-01 eller enligt överenskommelse

Övrigt

Vi kommer att påbörja urvalsarbetet under ansökningstiden. Vid anställningsintervju vill vi att du visar examensbevis från socionomutbildning samt tar med kontaktuppgifter till två referenter.

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner.
Mer info
Kontaktperson Barbro Lundqvist
Telefon 0733-37 06 69
Område Malmö stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning, Socionom
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 21 jan 2021 (2 dagar kvar)