Förvaltningsjurist sökes till förskoleförvaltningens myndighetsenhet

Förvaltningsjurist sökes till förskoleförvaltningens myndighetsenhet

Arbetsuppgifter

Som förvaltningsjurist inom enhetens myndighetsfunktion ska du vara ett stöd för att nå förskoleförvaltningens och förskolenämndens övergripande mål. Dina arbetsuppgifter innebär bland annat att:
  • Kvalitetssäkra olika typer av myndighetsärenden enligt skollagen, t.ex. yttranden till tillsynsmyndigheter, beslut om tilläggsbelopp och rätt till bidrag för enskilda huvudmän som vill bedriva fristående förskola eller pedagogisk omsorg i Malmö.
  • Kvalitetssäkra olika typer av stödmaterial och styrdokument, t.ex. riktlinjer och rutiner.
  • Stödja och vägleda de kommunala förskolorna i myndighetsärenden enligt skollagen.
  • Genomföra informationsinsatser till olika målgrupper och kommunicera såväl internt som externt.
  • Samverkan med interna och externa aktörer, t.ex. andra myndigheter och fristående skolhuvudmän.
  • Företräda förskolenämnden vid muntlig förberedelse/förhandling i allmän domstol och förvaltningsdomstol.
Kvalifikationer

Vi söker dig som har juristexamen och erfarenhet av arbete inom offentlig förvaltning. Du har kunskaper i det förvaltningsrättsliga området och har kvalificerad utredarkompetens med dokumenterad erfarenhet av att självständigt genomföra utredningar, författa yttranden till domstol, skriva rapporter och ta fram kvalificerade beslutsunderlag.

Arbetslivserfarenhet från myndighetsutövning, utrednings- och tillsynsarbete ses som särskilt meriterande. Det är en merit om du har erfarenhet av skoljuridiska frågor inom skolväsendet till exempel från förskola, grundskola eller arbete på huvudmannanivå. Det är en merit att ha fullgjort notarietjänstgöring och att ha processvana från muntlig förberedelse/förhandling i allmän domstol och/eller förvaltningsdomstol.

Eftersom tjänsten till stor del innebär en konsultativ roll måste du ha lätt för att skapa relationer, tycka om att tala inför andra, ge tydliga instruktioner samt gilla att vara problemlösare. Det är också viktigt att du är analytisk, metodisk och har förmågan att kommunicera på ett tydligt och pedagogiskt sätt. Du har lätt för att samarbeta och har ett professionellt förhållningssätt till alla du möter. Det är ett krav att du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.

Om arbetsplatsen

Förskoleförvaltningen avdelning för kvalitet och myndighet har som ett av sina tyngre huvuduppdrag att ha ett helhetsperspektiv på förskolans kvalitet. Detta i syfte att bistå huvudmannen i att skapa likvärdiga förutsättningar för samtliga förskoleenheter samt att säkerställa att förvaltningen på alla nivåer utför arbetet rättssäkert och likställigt i enlighet med styrande lagar och förordningar. Avdelningen för kvalitet och myndighet består av fyra enheter med cirka 45 medarbetare med differentierade uppdrag, yrkesroller och kompetens. Avdelningens myndighetsenhet ansvarar bland annat för handläggning av ansökningar om godkännande och rätt till bidrag för enskilda huvudmän. Myndighetsenheten ansvarar även för tillsyn av fristående huvudmän samt handläggning och beslut om tilläggsbelopp till fristående huvudmän.

Förskoleförvaltningen är en av Malmös största förvaltningar. Vi har 4700 medarbetare som varje dag möter 17 000 barn och deras vårdnadshavare på någon av våra 200 förskolor. Som medarbetare hos oss blir du del av en organisation där många spännande initiativ och idéer tar fart. När det gäller förskola vänds många blickar mot förskoleförvaltningen i Malmö stad. Det gillar vi.

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Varmt välkommen med din ansökan! Vi gör ett löpande urval och ser därför gärna att du skickar in din ansökan så snart du kan.

Information om tjänsten

Anställningsform:Vikariat till och med december 2021
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Så snart som möjligt eller enligt överenskommelse

Övrigt

Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på https://polisen.se/tjanster-tillstand/blanketter/.
Blanketten finns i kategorin Belastningsregistret och heter Skola, förskola eller barnomsorg - Belastningsregistret.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner.
Mer info
Kontaktperson Lisa Lemmeke
Telefon 0708-647730
Område Malmö stad
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 16 maj 2021 (2 dagar kvar)