Förvaltningscontroller till Arbetsmarknads- och socialförvaltningen

Förvaltningscontroller till Arbetsmarknads- och socialförvaltningen

Arbetsuppgifter

Som förvaltningscontroller tillhör du den strategiska avdelningen och du arbetar tillsammans med förvaltningens verksamheter och har ett nära samarbete med förvaltningsledningen. Förvaltningscontrollern har en samordnande och drivande roll i förvaltningens arbete med bl.a. planering och uppföljning, målstyrning och kvalitetsfrågor. Du samordnar förvaltningens arbete med beredning av strategiska frågor och utvecklingen av formerna för målstyrning.

Förvaltningscontrollern gör, tillsammans med verksamheterna, analyser och jämförelser av nyckeltal och arbetar med att förbättra den strategiska styrningen och förutsättningarna för kvalitetsarbetet i förvaltningen.

I tjänsten det ingår att:
 • Samordna förvaltningens mål- och budgetprocess inkl. att vara huvudredaktör för planerings- och uppföljningsdokument till nämnd
 • Kartläggning och analys av resultat samt demografisk utveckling. Samordnar arbete med analyser och jämförelser av nyckeltal, verksamhetsmått mm och arbetar med att förbättra den strategiska styrningen och förutsättningarna för analysarbetet i förvaltningen
 • Samordna förvaltningens arbete med analys och beslutsstöd
 • Analys och uppföljning av frågor inom socialtjänst- och välfärdsområdet, uppföljning och beräkning
 • Bereda utredningar och ärenden till ASN inom området
 • Systematisk och kontinuerlig omvärldsbevakning är en naturlig del i det dagliga arbetet liksom att, när så behövs, utföra andra typer av analyser, uppföljningar och utredningar
 • Medverka i olika arbetsgrupper externt och internt för att i samarbete med andra bereda beslutsunderlag inför nya uppdrag
Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleexamen på minst kandidatnivå inom det samhällsvetenskapliga fältet, tex. statsvetare eller nationalekonom. Utöver det kräver tjänsten att du har bred erfarenhet av controller/utredningsarbete.

Det är positivt om du har goda kunskaper om och erfarenhet av:
 • målstyrning (gärna inom kommunal verksamhet)
 • verksamhetsplanering och uppföljning
 • Analysarbete
Det är viktigt att du har god förmåga att författa rapporter och beslutsunderlag samt att du är väl insatt i Malmö stads organisation och dess processer.

Som person har du en fallenhet för att snabbt förstå, sammanfatta och förmedla information, både i tal och i skrift. Utöver detta söker vi någon som:
 • har ett lösningsorienterat arbetssätt och förmåga att tänka nytt och ur ett omvärldsperspektiv
 • är ansvarstagande och drivande samt når resultat och håller deadlines
 • är lyhörd, inspirerande med förmåga att se helheter
 • skapar engagemang i allehanda tvärfrågor och får människor att arbeta i samma riktning mot gemensamma mål
Vi ser fram emot din ansökan!

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Information om tjänsten

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning, Vikariat till och med 2021-07-31
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: 2020-09-01

Kontakt
 • Katarina Lindeberg, Avdelningschef, katarina.lindeberg@malmo.se
Fackliga företrädare
 • Vision, Malmöavdelningen 040-30 48 30
 • Akademikerförbundet SSR, Malmökansliet 040-34 51 14
Övrigt

Datum för intervjuer är planerade till den 27/2 och den 4/3.

Om du har sökt tjänster i Malmö stad tidigare så kanske du märker att du till denna tjänst söker på ett nytt sätt, via ett nytt rekryteringssystem. Vi byter rekryteringssystem för att det ska vara enklare för dig att söka våra tjänster. Om du har sökt i vårt tidigare system Visma Recruit, och vill återanvända din ansökan i denna rekrytering, kan du logga in på ditt konto i Visma Recruit och ladda ner ditt tidigare CV och personliga brev.

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner.
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 23 feb 2020 (4 dagar kvar)