Förstelärare till nya Elinelundsskolan

Förstelärare till nya Elinelundsskolan

Arbetsuppgifter

Nya Elinelundsskolan startar upp verksamheten läsåret 2021/2022.

Vi behöver nu rekrytera en förstelärare med allmändidaktisk inriktning.

Vi erbjuder en ny och vacker byggnad med luftiga moderna lokaler. På skolan finns arbetsrum för personalen och grupprum till alla hemklassrum. Skolan ligger i vackra omgivningarna vid randen av Limhamns kalkbrott med en vacker vy över Öresundsbron och Elinelundsgården och dess park precis bakom. Elinelundsskolan kommer så småningom att omfatta en verksamhet för 630 elever i årskurserna F-9. Målsättningen för verksamheten är Varje elevs bästa skola som vi arbetar med genom att hitta strategier för varje elev och stärka denna i såväl kunskapsutveckling som personlig utveckling, i skolan och på fritidshemmet.

Vi behöver dig som är intresserad av att tillsammans med skolledning och kollegor utveckla vår nya fina skola.

Läsåret 2021/2022 kommer Elinelundsskolan att ansvara för årskurserna F, 1, 2 och 7 och kommer successivt att byggas ut.

Huvuduppdraget för försteläraren är att förstärka det pedagogiska utvecklingsarbetet för högre måluppfyllelse på skolan. Det ingår även att sprida ämneskunskaper och yrkesskicklighet genom kollaborativt och kollegialt arbete med sina kolleger. Den största delen av förstelärarens tjänst är undervisning och uppgifter som hör till undervisningen. Du kommer att tillhöra arbetslaget som blir 7-9. Eftersom skolan arbetar med differentierad och inkluderande undervisning kommer försteläraren arbeta inom flera olika ämnesområden samt med att stödja olika utvecklingsprocesser och insatser.

I uppdraget som förstelärare ingår det att sprida ämneskunskaper och yrkesskicklighet till fler lärare. Under skolans uppbyggnad kommer du som förstelärare på skolan att ta ett särskilt ansvar för ämnesutveckling och allmändidaktisk utveckling samt det systematiska kvalitetsarbetet. Som förstelärare handleder du andra lärare och är en aktiv del av skolans ledningsgrupp. Som en del av skolans ledningsgrupp är du, ansvarig tillsammans med skolledningen att driva, analysera och utveckla kvalitetsarbetet på skolan.
Försteläraren tjänstgör på sin egen arbetsplats men har också delvis ett kommun-/förvaltningsövergripande uppdrag genom att sprida goda exempel.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad och behörig lärare för för åk 7-9. Genom dokumentation kan du redovisa minst fyra års väl vitsordat arbete efter examen med undervisning inom ramen för en eller flera anställningar inom skolväsendet. Du grundar ditt arbete i data och forskning och är inte rädd för att prova olika metoder i din undervisning. Erfarenhet av att driva processer och förbättringsarbete ses som meriterande. Du ska även ha ett förhållningssätt som håller fokus på måluppfyllelse genom uppföljning och analys. För att arbeta som förstelärare ska du ha visat särskilt god förmåga att förbättra elevernas studieresultat och ett starkt intresse för att utveckla undervisningen. Du bedöms i övrigt av huvudmannen som särskilt kvalificerad för undervisning och uppgifter som hör till undervisningen.

Om arbetsplatsen

Den nybyggda skolan ligger mitt i en framväxande ny stadsdel i Malmös södra område belägen mellan Limhamn och Hyllie. Elinelundsskolan har en spännande placering med ett naturnära läge intill det stora kalkbrottet och lärmiljöerna skapar mycket goda förutsättningar för undervisning och lärande. Skolan planeras växa till en F-9 skola. Inför hösten kommer det att finnas tre förskoleklasser, tre årskurs 1 och två årskurs 2 samt ett antal årskurs 7.

Grundskoleförvaltningen- stadens största förvaltning med 80 skolor, 6200 medarbetare och 33 000 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans- varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: 2021-08-09

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.
Mer info
Kontaktperson Tanja Vivlund
Telefon 0709-452165
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Fritidspedagog
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)