Förstelärare till Komvux Malmö SFI

Förstelärare till Komvux Malmö SFI

Arbetsuppgifter

Huvuduppdraget för förstelärarna är att förstärka det pedagogiska utvecklingsarbetet för högre måluppfyllelse på Komvux Malmö utifrån aktuell forskning. I ditt uppdrag som förstelärare kommer du ha särskilt ansvar för utveckling av undervisningen inom utbildning i svenska för invandrare (sfi) på Komvux Malmö. Med dina kunskaper bidrar du till processer som stärker utbildningskedjan inom Komvux. Minst 50 % av förstelärarens tjänst är undervisning och uppgifter som hör till undervisningen.

Som förstelärare tar du ett särskilt ansvar för ämnesutveckling, allmän- och ämnesdidaktisk utveckling samt för det systematiska kvalitetsarbetet. I uppdraget som förstelärare ingår det att sprida ämneskunskaper och yrkesskicklighet till fler lärare och annan personal, i detta ingår även handledning av dina kollegor. Ett utmanande, meningsfullt och roligt uppdrag!

Kvalifikationer

För att vara aktuell för tjänsten ska du vara legitimerad lärare med behörighet att undervisa i SFI. Du har minst fyra års dokumenterat väl vitsordat arbete med undervisning inom ramen för en eller flera anställningar inom skolväsendet samt har visat särskilt god förmåga att utveckla undervisningen och elevernas studieresultat.

Det är en fördel om du har erfarenhet av att undervisa vuxna. Likaså är det en fördel om du har erfarenhet av handledning av kollegor och erfarenheter av att driva förbättringsprocesser eller projekt. Övriga kompetenser som är relevanta för tjänsten är formativ och summativ bedömningskompetens, digital kompetens samt kompetens i språkutvecklande ämnesundervisning.

För att lyckas med uppdraget som förstelärare förväntar vi oss att du har ett förhållningssätt som håller fokus på måluppfyllelse genom uppföljning och analys. Din syn på skolutveckling tar sin utgångspunkt i skolforskning och du undervisar utifrån ett vetenskapligt förhållningssätt. Det är viktigt att du ser den samlade skolorganisationen som en lärande organisation. Du tillämpar metoder och har ett förhållningssätt som synliggör varje elevs lärande samt skapar och upprätthåller goda relationer med elever, kollegor och kontaktpersoner.

Goda kunskaper i svenska i tal och skrift är en förutsättning för denna tjänst.

Varmt välkommen med din ansökan! Urval och intervjuer sker löpande så skicka gärna in din ansökan redan idag.

Om arbetsplatsen

Komvux Malmö Sfi är en central del av vuxenutbildningen i Malmö. Här finns närmare 3000 elever med vitt skilda bakgrunder, nulägen och framtidsplaner. Vi finns bland annat på Södervärn och Heleneholmsskolan och erbjuder SFI- undervisning med flexibla lösningar.

Vi arbetar för att kunna erbjuda eleverna en undervisning som kan kombineras med annat, såsom jobb, studier och föräldraskap. Därför har vi en väl utbyggd kvällsundervisning, intensivkurser och ett flertal andra specialinriktningar.

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen är en av tre skolförvaltningar i Malmö stad. Vi ansvarar för utveckling och genomförande av gymnasieskola och vuxenutbildning. Idag är vi 1500 medarbetare och vi finns i hela Malmö. Vi arbetar för att ungdomar och vuxna ska nå målen för sin utbildning och bli aktiva i vårt samhälle. Vi finns för att skapa bästa möjliga förutsättningar för Malmöborna att kunna växa genom livslångt lärande.

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 2
Tillträde: Snarast möjligt

Övrigt

Om du har sökt tjänster i Malmö stad tidigare så kanske du märker att du till denna tjänst söker på ett nytt sätt, via ett nytt rekryteringssystem. Vi byter rekryteringssystem för att de ska var enklare för dig att söka våra tjänster. Om du har sökt i vårt tidigare system Visma Recruit, och vill återanvända din ansökan i denna rekrytering kan du logga in på ditt konto i Visma Recruit och ladda ner ditt tidigare CV och personliga brev.

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta ovan nämnda kontaktpersoner.
Mer info
Kontaktperson Niklas Olausson
Telefon 0723-81 42 91
Område Malmö stad
Yrkesroll Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 17 feb 2020 (1 dag kvar)