Förstelärare till Holmaskolan

Förstelärare till Holmaskolan

Arbetsuppgifter

Nu söker vi en driven förstelärare till Holmaskolan! Vi är en skola med stort fokus på att öka måluppfyllelsen bland våra elever och därför behöver vi de absolut mest kompetenta och engagerade medarbetarna. Stämmer den här beskrivningen in på dig?

Huvuduppdraget för försteläraren är att förstärka det pedagogiska utvecklingsarbetet för högre måluppfyllelse på skolan. Huvuddelen av förstelärarens tjänst är undervisning och uppgifter kopplade till undervisningen. I ditt uppdrag ska du sprida ämneskunskaper och yrkesskicklighet till fler lärare och du ansvarar särskilt för ämnes- och allmändidaktisk utveckling bl.a. genom att initiera och leda fortbildningsinsatser. Som förstelärare handleder du andra lärare och bidrar till ett kollaborativt förhållningssätt.

Hos oss ingår du i skolans strategigrupp och driver, tillsammans med skolledning och skolans förstelärarteam, skolutveckling i enlighet med vår åtagandeplan i det systematiska kvalitetsarbetet, samt utifrån vårt strategiska ramverk för att bli varje elevs bästa skola. Du har ett särskilt ansvar att utveckla främst matematikundervisning men även teknik och de naturorienterande ämnena i ett F-6-perspektiv. Inom dessa ämnen har vi ett särskilt fokus på formativt och språkutvecklande arbetssätt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad och behörig lärare i Ma, No och Tk för årskurs 4-6 och har erfarenhet av språkutvecklande ämnesundervisning. Genom dokumentation kan du redovisa minst fyra års väl vitsordat arbete efter examen med undervisning inom ramen för en eller flera anställningar inom skolväsendet.

Har du gått någon form av ledarskaps- eller coachutbildning, eller har erfarenhet av att handleda andra lärare eller driva förändringsprocesser ses det som meriterande. Du har känsla för att i din roll vara en förebild i det pedagogiska arbetet och i bemötande av elever, vårdnadshavare och kollegor. Du trivs med att ta initiativ och arbeta med tydlighet och struktur samtidigt som du ser till skolan som helhet.

För att arbeta som förstelärare ska du ha visat särskilt god förmåga att förbättra elevernas studieresultat och ett starkt intresse för att utveckla undervisningen. Du bedöms i övrigt av huvudmannen som särskilt kvalificerad för undervisning och uppgifter som hör till undervisningen.

Välkommen med din ansökan!

Om arbetsplatsen

På Holmaskolan ryms mycket kompetens och ett stort engagemang som tar avstamp i våra elever! Tillsammans hjälps vi åt och hittar strategier för att nå varje elev och stärka denne i såväl kunskapsutveckling som i den personliga utvecklingen. Tillsammans med dina kollegor skapar du en god lär- och arbetsmiljö för såväl elever som personal. Genom ett kollaborativt förhållningssätt utvecklar vi vår skola, samtidigt som du får utrymme för din professionella utveckling.

Från och med hösten 2020 kommer Holmaskolan ta emot extra statsbidrag och det hoppas vi ska hjälpa oss mot vårt mål att öka måluppfyllelsen bland våra elever. För att nå dit behöver vi de absolut mest kompetenta och engagerade medarbetarna. Om du vill veta mer, besök gärna skolverket.se.

Delta i skapandet av varje elevs bästa skola - du också!

Med respekt, engagemang och kreativitet skapar grundskoleförvaltningen de bästa förutsättningarna för alla medarbetare. Vi arbetar tillsammans i vårt övergripande uppdrag med att ge alla Malmös 30 000 elever samma möjligheter att lyckas och nå goda resultat i skolan. Gör skillnad tillsammans med 5 500 kollegor och var en del av grundskoleförvaltningens positiva utveckling!

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka.

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: 2020-08-10, eller enligt överenskommelse

Övrigt

Om du har sökt tjänster i Malmö stad tidigare så kanske du märker att du till denna tjänst söker på ett nytt sätt, via ett nytt rekryteringssystem. Vi byter rekryteringssystem för att de ska var enklare för dig att söka våra tjänster. Om du har sökt i vårt tidigare system Visma Recruit, och vill återanvända din ansökan i denna rekrytering kan du logga in på ditt konto i Visma Recruit och ladda ner ditt tidigare CV och personliga brev.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta ovan nämnda kontaktpersoner.
Mer info
Kontaktperson Ingrid Olsson
Telefon 0733-46 19 38
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)