Förstelärare till Augustenborgsskolan

Förstelärare till Augustenborgsskolan

Arbetsuppgifter

Vi förstelärare på Augustenborgsskolan söker två nya kollegor som tillsammans med oss och skolans ledning ska fortsätta att driva vårt utvecklingsarbete. Vi söker en förstelärare med behörighet att undervisa i svenska som andraspråk mot årskurs 1-3 och en med behörighet att undervisa i svenska som andraspråk och engelska mot årskurs 7-9.

Tillsammans med skolans ledning undersöker vi vilka behov som ska ligga till grund för det prioriterade utvecklingsarbetet samt planerar och organiserar för genomförande av detta med skolans olika arbetslag och processgrupper. Som försteläraren utgår du från forskning och beprövad erfarenhet för att kvalitetssäkra skolans utvecklingsarbete.

Du arbetar för likvärdigheten genom att synliggöra och säkerställa att alla arbetar i enighet med skolans gemensamma arbetsprocesser och modeller samt ger kollegor stöd i detta arbete. Du är en pedagogisk förebild och modellerar tillsammans med dina kollegor i undervisningen. Du ska arbeta med att säkerställa att alla lärare på skolan utvecklar en djup läroplanskompetens. Du kommer själv också att undervisa utifrån dina behörigheter.

Kvalifikationer

Till detta uppdrag söker vi dig som är legitimerad lärare. För det ena uppdraget ska du vara behörig att undervisa i svenska som andraspråk mot årskurs 1-3 och för det andra uppdraget ska du vara behörig att undervisa i svenska som andraspråk och engelska mot årskurs 7-9. Du ska också kunna, genom dokumentation, redovisa för minst fyra års väl vitsordat arbete efter examen med undervisning inom ramen för en eller flera anställningar inom skolväsendet.

Som lärare har du förmåga att utveckla och driva det kollegiala arbetet framåt samtidigt som du har god samarbetsförmåga, är lyhörd och bygger goda relationer. Du har ett stort engagemang och intresse av att ständigt utveckla och förbättra kvalitén i undervisningen och är skicklig på att bygga trygga grupper både bland elever och kollegor.

Om arbetsplatsen

Välkommen till mångkulturell skola med elever och personal från världens alla hörn!

Augustenborgsskolan är en F-9-skola i Malmös södra innerstad med ca 700 elever. Vi är en mångkulturell skola med elever och personal från alla världens hörn. Här finns nyfikna elever med stor lust att lära.

På vår skola arbetar vi i arbetslag tillsamman med kompetenta och drivna kollegor. Du får en verksamhetsnära skolledning som förväntar sig att du tar ansvar för din egen, dina kollegors och hela skolans utvecklingsarbete.

Vi arbetar tillsammans i processgrupper för att öka kvalitén i undervisningen. Det ska leda mot skolans vision "Här lär vi tillsammans i en trygg miljö. Alla vill och alla kan." Målet med arbetet är Aktiva Motiverade elever som Lär.

Grundskoleförvaltningen - stadens största förvaltning med 80 skolor, 6200 medarbetare och 33 900 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans- varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka.

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 2
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta ovan nämnda kontaktpersoner.
Mer info
Kontaktperson Ulrika Prössel Eriksson
Telefon 040-349131
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Fritidspedagog
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)